Η Kate Middleton στο πλευρό της πρώτης έγχρωμης γυναίκας που έφτασε στον Νότιο Πόλο

Πρόκειται για την Πριέτ Τσάντι, φυσιοθεραπεύτρια και γιατρό του Βρετανικού Στρατού

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, θα είναι στο πλευρό της Πριέτ Τσάντι στη νέα αποστολή της. Πρόκειται για τη φυσιοθεραπεύτρια και γιατρό του Βρετανικού Στρατού, η οποία θα προσπαθήσει να διασχίσει την Ανταρκτική μόνη της και χωρίς επίβλεψη σε ένα ταξίδι άνω των 1.610 χλμ.

Τον περασμένο χειμώνα, η ίδια έγραψε ιστορία και έγινε η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που έφτασε μόνη της στον Νότιο Πόλο, διανύοντας 1.127 χλμ σε 40 ημέρες, 7 ώρες και 3 λεπτά, όπως αναφέρουν οι «New York Times». Σε αναγνώριση του κατορθώματός της τιμήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Τώρα, η Τσάντι σχεδιάζει να διασχίσει την παγωμένη ήπειρο σε 75 ημέρες. Θα ξεπεράσει θερμοκρασίες -53 βαθμούς και ανέμους έως 96χλμ/ώρα, μεταφέροντας εξοπλισμό 120 κιλών σε ένα έλκηθρο.

«Στόχος μου για αυτήν την αποστολή ήταν πάντα να εμπνεύσω τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τα όριά τους. Θέλω να κάνω τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο», ανέφερε η Τσάντι, σε δήλωσή της, και πρόσθεσε. «Είναι απόλυτο προνόμιο να έχω την πριγκίπισσα της Ουαλίας ως προστάτιδα».

Πηγή: skai.gr