Κλείσιμο

Jessica Chastain: Είναι υπέροχο όταν οι γυναίκες μπορούν να αποφασίσουν να μην κάνουν παιδιά

Η ηθοποιός έχει υποστηρίξει σθεναρά τα δικαιώματα στις αμβλώσεις στις ΗΠΑ

Η ηθοποιός Jessica Chastain δήλωσε ότι θεωρεί υπέροχο όταν οι γυναίκες μπορούν να αποφασίσουν να μην κάνουν παιδιά. 

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός δήλωσε ότι εν μέρει λόγω της ανατροφής της ως παιδί και εγγόνι από έφηβες μητέρες έχει κατανόηση για το δικαίωμα μιας γυναίκας να επιλέξει πότε ή αν θα κάνει παιδιά.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα οι γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε αντισυλληπτικά και ελευθερία πάνω σε αυτό», δήλωσε στην εφημερίδα «Guardian». 

«Το πρόβλημα είναι ότι η μητέρα μου, η γιαγιά μου και όλες οι γυναίκες της οικογένειάς μου έμειναν έγκυες όταν ήταν 17 ετών, επειδή δεν τους δόθηκε ποτέ αυτή η επιλογή.

Κάποιες εξετάσεις είναι ακριβές. Επίσης, δεν μπορούσαν να βασιστούν στους άνδρες να κάνουν το καθήκον τους, να είναι υπεύθυνοι. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό για εμένα να έχουν οι γυναίκες πρόσβαση στα αντισυλληπτικά και ελευθερία πάνω σε αυτό», συνέχισε.

«Επειδή ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι φρικάρουν όταν οι γυναίκες αποφασίζουν να μην κάνουν παιδιά. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι υπέροχο».

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν σχεδόν 20 χρόνια μεταξύ της ίδιας και του μικρότερου αδελφού της, καθώς η μητέρα της απέκτησε αργότερα παιδιά με τον πατριό της Chastain και η ίδια απέκτησε τα δύο παιδιά της μετά την ηλικία των 40 ετών.

Η Chastain μίλησε, επίσης, για τη στάση της απέναντι στις γυναίκες που έχουν συνεργαστεί με φερόμενους ως σεξουαλικούς θύτες στη βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

«Είναι περίπλοκο», δήλωσε η ηθοποιός, η οποία έχει μιλήσει έντονα για τη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο της ψυχαγωγίας. «Ακόμα και τώρα, με το #MeToo, οι άνθρωποι θα πουν: "Είσαι θυμωμένη με αυτή την ηθοποιό, που μίλησε υπέρ αυτού του ατόμου;". Δεν θα θυμώσω ποτέ με μια γυναίκα που έπρεπε να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει για να στηρίξει τον εαυτό της και να επιβιώσει, επειδή παίζει με διαφορετικούς κανόνες από τους άνδρες».

Πηγή: skai.gr