«Ξέρω καλά τον Πούτιν»: Ο Ντένις Ρόντμαν θα πάει στη Ρωσία για να βοηθήσει τη Μπρίτνεϊ Γκράινερ! 

«Πήρα άδεια να πάω στη Ρωσία για να βοηθήσω αυτό το κορίτσι», είπε ο Ρόντμαν στο NBC. «Προσπαθώ να πάω αυτή την εβδομάδα».

Mission Impossible; Ο εκκεντρικός πρώην αστέρας του ΝΒΑ, Ντένις Ρόντμαν, που είχε στο παρελθόν πάρει διπλωματικές… πρωτοβουλίες με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε την Κυριακή ότι σχεδιάζει να πάει στη Ρωσία για να βοηθήσει τη φυλακισμένη παίκτρια του γυναικείου πρωταθλήματος WNBA, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, σύμφωνα με το NBC News.

«Πήρα άδεια να πάω στη Ρωσία για να βοηθήσω αυτό το κορίτσι», είπε ο Ρόντμαν στο NBC. «Προσπαθώ να πάω αυτή την εβδομάδα» πρόσθεσε, για τη μεσολαβητική του προσπάθεια.

Ο επιβλητικός Basketball Hall of Famer και βετεράνος πέντε ομάδων του πρωταθλήματος NBA, πρώτα και κύρια των θρυλικών Chicago Bulls του Τζόρνταν, αποκάλεσε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «cool» το 2014. Έχει επίσης επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα πολλές φορές, μεταξύ άλλων για τα γενέθλια του ηγέτη Κιμ…

«Ξέρω πολύ καλά τον Πούτιν», είπε ο Ρόντμαν για τη σχέση του με τον Ρώσο πρόεδρο, σύμφωνα με το NBC.

Η Γκράινερ καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκιση στη Ρωσία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, καθώς κρίθηκε ένοχη για κατοχή και λαθρεμπόριο ελαίου κάνναβης. Η κυβέρνηση Μπάιντεν κατέθεσε στη Μόσχα πρόταση για τη «διευκόλυνση της απελευθέρωσής της», σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν — δηλαδή ανταλλαγή του κρατούμενου στις ΗΠΑ Ρώσου εμπόρου όπλων Βίκτορ Μπουτ με την μπασκετμπολίστρια. 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία με την οποία αποθαρρύνονται οι Αμερικανοί να επισκεφθούν τη Ρωσία.

Πηγή: skai.gr