Η Τέιλορ Σουίφτ γίνεται... μάθημα σε πανεπιστήμιο του Τέξας

Το UTA ακολουθεί τα βήματα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, το οποίο στο παρελθόν βοήθησε τους θαυμαστές να εκπληρώσουν τα πιο τρελά τους όνειρα προσφέροντας ένα μάθημα για τη Σουίφτ

Τα τραγούδια και οι στίχοι της Τέιλορ Σουίφτ θα αποτελέσουν το αντικείμενο ενός νέου μαθήματος λογοτεχνίας σε πανεπιστήμιο του Τέξας. 

Το μάθημα «The Taylor Swift Songbook» θα καλύψει ένα κενό στη σειρά μαθημάτων του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν (UTA) από αυτό το φθινόπωρο. 

Όπως αναφέρει το «Sky News», αυτό σημαίνει ότι τα τραγούδια της Σουίφτ θα «διαβάζονται» μαζί με άλλους «γίγαντες» της βρετανικής και αμερικανικής λογοτεχνίας όπως ο Τσώσερ, ο Σαίξπηρ, ο Κόλεριτζ, ο Κιτς που οι φοιτητές ελπίζουν να γνωρίζουν πολύ καλά μέχρι το τέλος των σπουδών τους.

Στόχος του συγκεκριμένου μαθήματος είναι «να εισαγάγει τη λογοτεχνική κριτική ανάγνωση και τις μεθόδους έρευνας, βασικές δεξιότητες για την εργασία στην αγγλική λογοτεχνία και άλλους ανθρωπιστικούς κλάδους», σύμφωνα με την περιγραφή στην ιστοσελίδα του UTA.

«Εστιάζοντας στη μουσική της Τέιλορ Σουίφτ και στο πολιτιστικό πλαίσιο, στο οποίο εντάσσεται αυτή και η καριέρα της, θα εξετάσουμε την κατανόηση του έργου της όπως η ποιητική μορφή, το ύφος και η ιστορία μεταξύ διαφόρων θεμάτων και θεωρητικών ζητημάτων, ενώ θα εξασκηθούμε στην προσεκτική και σε βάθος ανάγνωση, στην αξιολόγηση δευτερογενών πηγών και στην οικοδόμηση ισχυρών επιχειρημάτων». 


Το UTA ακολουθεί τα βήματα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU), το οποίο στο παρελθόν βοήθησε τους θαυμαστές να εκπληρώσουν τα πιο τρελά τους όνειρα προσφέροντας ένα μάθημα για τη Σουίφτ.

Πηγή: skai.gr