Η Σακίρα θα δικαστεί για φορολογική απάτη μετά από εντολή ισπανικού δικαστηρίου

Η Σακίρα έχει αρνηθεί οποιαδήποτε παράβαση 

Τα ισπανικά δικαστήρια διέταξαν να δικαστεί η σούπερ σταρ της μουσικής, Σακίρα, για φορολογική απάτη. Η Κολομβιανή τραγουδίστρια έχει ενημερωθεί ότι μπορεί να φυλακιστεί έως και οκτώ χρόνια, αν, φυσικά, κριθεί ένοχη για φερόμενη φορολογική απάτη ύψους 12 εκατομμυρίων λιρών.

Η Σακίρα, αν και έχει αρνηθεί τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, σήμερα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, έγινε γνωστό ότι θα δικαστεί για φορολογική απάτη, σύμφωνα με το AFP.

Πιο συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια του «Hips Don't Lie» κατηγορείται ότι προσποιήθηκε ότι ζούσε στο εξωτερικό και ότι χρησιμοποίησε μια εταιρεία για να αποφύγει να εκπληρώσει τις φορολογικές της υποχρεώσεις από το 2012 έως το 2014, παρά το γεγονός ότι μετακόμισε το 2011 στη Βαρκελώνη για να βρίσκεται κοντά στον Πικέ. 

Τον περασμένο μήνα, οι εισαγγελείς στην Ισπανία ζητούσαν την επιβολή αυστηρής ποινής φυλάκισης, εάν η τραγουδίστρια οδηγηθεί σε δίκη. 

Η Σακίρα επιβεβαίωσε ότι είχε απορρίψει μια εξωδικαστική συμφωνία, που πιστεύεται ότι περιελάμβανε την παραδοχή των αδικημάτων της, αφού κατηγορήθηκε για εξαπάτηση του ισπανικού Δημοσίου σε μια τριετία μεταξύ 2012 και 2014.

Της απαγγέλθηκαν έξι ξεχωριστές κατηγορίες για φορολογική απάτη, συνολικού ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ (12,18 εκατομμύρια λίρες) μετά από μακροχρόνια έρευνα.

Εκτός από την οκταετή ποινή φυλάκισης, οι κρατικοί εισαγγελείς θέλουν η Σακίρα να πληρώσει πρόστιμο 23 εκατομμυρίων ευρώ (19,2 εκατομμύρια λίρες), αν καταδικαστεί.

Οι επιθεωρητές έκαναν έρευνα περισσότερο από ένα χρόνο για την τραγουδίστρια, επισκεπτόμενοι ακόμη και τα αγαπημένα της κομμωτήρια στη Βαρκελώνη και ελέγχοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι πέρασε αρκετό καιρό στην Ισπανία.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε περάσει 242 ημέρες στην Ισπανία το 2012, 212 ημέρες το 2013 και 243 ημέρες στη χώρα το 2014. Ωστόσο, η Σακίρα έχει αρνηθεί οποιαδήποτε παράβαση. Η εταιρεία δημοσίων σχέσεών της «Llorente y Cuenca» ανέφερε σε δήλωσή της νωρίτερα αυτή την εβδομάδα: «Πιστεύει στην αθωότητά της και έχει επιλέξει να αφήσει το θέμα στα χέρια του νόμου».

Αντιδρώντας στις κατηγορίες, η Σακίρα επιμένει ότι είχε νόμιμη κατοικία στις Μπαχάμες εκείνη την εποχή και δεν περνούσε 183 ή περισσότερες ημέρες ετησίως στην Ισπανία, που είναι το όριο για να θεωρηθεί φορολογικός κάτοικος.
 

Πηγή: skai.gr