Η Μαντόνα σκανδαλίζει τον κόσμο εδώ και 40 χρόνια και κανείς δεν πρόκειται να τη σταματήσει

Η τραγουδίστρια αντιπροσωπεύει την επαναστατικότητα, την απειθαρχία και τη μάχη ενάντια στις αντιξοότητες

Ο λογαριασμός της Μαντόνα στο Instagram έχει τη φήμη ότι αποτελεί παιδική χαρά για τους ψηφιακούς… «ηδονοβλεψίες», γράφει η «El Pais».  

Η τραγουδίστρια έχει σχετικά λίγους followers (18,4 εκατομμύρια) σε σύγκριση με αστέρες μεταγενέστερων γενεών, όπως η Μπιγιονσέ (273 εκατομμύρια), αλλά προσφέρει καλύτερα… ερεθίσματα: την ευκαιρία να δει κανείς μια ποπ σταρ που έχει κάνει τα πάντα -υπερβαίνοντας τα όρια τόσο ηθικά όσο και καλλιτεχνικά-, να παλεύει να μην γίνει απλώς ένας ακόμη συμπαθητικός χαρακτήρας. 

Η Μαντόνα κυκλοφορεί ένα άλμπουμ-ρεμίξ που συνοψίζει την καριέρα της, το «Finally Enough Love: 50 Number Ones», και επισπεύδει την παραγωγή μιας ταινίας που αφηγείται την ιστορία της ζωής της, την πραγματική.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Η ξέφρενη χρήση του Instagram από την τραγουδίστρια συμβολίζει απόλυτα την καριέρα της, από τότε που ξεκίνησε στη μουσική βιομηχανία το 1982, σε ηλικία 25 ετών. Σίγουρα, η Μαντόνα έχει υποστεί κάθε είδους παρενόχληση που μπορεί να υποστεί μια ποπ σταρ: σεξουαλική παρενόχληση, κριτική για το σώμα, κατηγορίες για πολιτισμική οικειοποίηση και για αντιθρησκευτική, ιερόσυλη, αντιπατριωτική, νεανική εμμονή και ισχυρισμούς ότι είναι αιρετική, απατεώνισσα επειδή χρησιμοποιεί playback στις συναυλίες, χρηματοδότης μιας υποτιθέμενης αίρεσης (Καμπάλα)... 

Ναι, πάντα το παράκανε σε όλα, ως γυναίκα από τα προάστια του Ντιτρόιτ. Στη δεκαετία του 1980 έκαψε σταυρούς στο βιντεοκλίπ της για το «Like a Prayer»,  στη δεκαετία του 1990 δημοσίευσε ένα βιβλίο, το «Sex», που είχε τις πιο σαφείς εικόνες ομοφυλοφιλίας και φετιχισμού που είχε δείξει ποτέ σταρ, στη δεκαετία του 2000 φίλησε με πάθος την Britney Spears σε ένα γκαλά απονομής βραβείων με εκατομμύρια ανθρώπους να παρακολουθούν στην τηλεόραση και μόλις πρόσφατα «ανέβασε» στον λογαριασμό της στο instagram ένα βίντεο, στο οποίο φιλιόταν στο στόμα με γυναίκες μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Για ένα άτομο που έχει τόση εμμονή με την προσοχή, πρέπει να είναι απογοητευτικό για τη Μαντόνα το γεγονός ότι δεν έχει απήχηση στους σημερινούς νέους. Η ίδια έχει εξομολογηθεί ότι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της ήταν η προετοιμασία για τη μουσική ταινία «Evita» (1996). Μέσα σε τέσσερις δεκαετίες, έχει κυκλοφορήσει 14 άλμπουμ και, τουλάχιστον, πέντε από αυτά είναι απαραίτητα για ακρόαση. Τα δύο πρώτα (Madonna, 1983, και Like A Virgin, 1984) είναι γεμάτα διαμάντια που καθορίζουν τη χορευτική ποπ της δεκαετίας του 1980. 

Ήξερε πάντα ότι η φήμη έρχεται μέσα από ένα «μουσικό παστίτσιο»: να παίρνει κάτι από εδώ και κάτι από εκεί, χωρίς να είναι πολύ προφανές και στη συνέχεια να το εξωραΐζει με τη δική της συμβολή.

Η Μαντόνα σκανδαλίζει τον κόσμο εδώ και 40 χρόνια

Αντιπροσωπεύει την επαναστατικότητα, την απειθαρχία και τη μάχη ενάντια στις αντιξοότητες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποτελεί μούσα του LGTBI και σημείο αναφοράς για όσους ήρθαν μετά από αυτήν: Η Britney Spears, η Katy Perry, η Christina Aguilera, η Rihanna, η Miley Cyrus, η Taylor Swift, η Pink... και η σημερινή θεά της ποπ, η Beyoncé, η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε μια εκδοχή του single της «Break My Soul». Η Beyonce ευχαρίστησε τη Μαντόνα για το παράδειγμά της σε ένα σημείωμα που η τελευταία μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Είμαι τόσο ευγνώμων για σένα. Έχεις ανοίξει τόσες πολλές πόρτες για τόσες πολλές γυναίκες. Είσαι μια ιδιοφυΐα».

Η Μαντόνα σκανδαλίζει τον κόσμο εδώ και 40 χρόνια

Πριν από τρεις εβδομάδες, η τραγουδίστρια έδωσε συνέντευξη στο «Variety», ανακοινώνοντας ότι θα σκηνοθετήσει μια ταινία για τη ζωή της (η Julia Garner θα την υποδυθεί). Η ίδια το εξήγησε με τον εξής τρόπο: «Ήταν επίσης ένα προληπτικό χτύπημα επειδή πολλοί άνθρωποι προσπαθούσαν να κάνουν ταινίες για μένα. Κυρίως μισογύνηδες άντρες. Έτσι είπα στον εαυτό μου: "Κανείς δεν πρόκειται να πει την ιστορία μου, εκτός από εμένα"».

Αυτή είναι η Μαντόνα… 
 

Πηγή: skai.gr