Η «Κέιτ Μίντλετον των Ιμαλαΐων» και ο «βασιλιάς Δράκος» του Μπουτάν γιόρτασαν τα γενέθλια του γιου τους

Παρά την τρυφερή του ηλικία, ο «πρίγκιπας Δράκος» προετοιμάζεται ήδη για μια ζωή στον θρόνο

Χαρά για τον «βασιλιά Δράκο» του Μπουτάν και τη σύζυγό του, την πανέμορφη βασίλισσα Jetsun, καθώς ο μεγαλύτερος γιος τους έγινε 7 ετών. Ο Jigme Namgyel Wangchuck, ο νεότερος διάδοχος του θρόνου στον κόσμο, γιόρτασε τα γενέθλιά του μαζί με τους γονείς του, τον 42χρονο Jigme Khesar Namgyel Wangchuck και τη σύζυγό του, την 32χρονη Jetsun Pema.

Παρά την τρυφερή του ηλικία, ο «πρίγκιπας Δράκος» προετοιμάζεται ήδη για μια ζωή στον θρόνο. Ο αξιολάτρευτος μαθητής βρίσκεται συχνά στο πλευρό των γονιών του σε επίσημες εκδρομές και εκδηλώσεις. 

Μαζί με τον δίχρονο αδελφό του, Jigme Ugyen Wangchuck, ο «πρίγκιπας Δράκος» «φιγουράρει» στους λογαριασμούς της βασιλικής οικογένειας του Μπουτάν στο Instagram και στο Facebook, όπου χιλιάδες οπαδοί περιμένουν με ανυπομονησία τις τελευταίες ενημερώσεις της βασιλικής οικογένειας. 

Ο βασιλιάς, ο οποίος σπούδασε στην Αμερική και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα διπλωματικών σπουδών στο Magdalen College της Οξφόρδης, είναι ο μεγαλύτερος γιος του Jigme Singye Wangchuck, του τέταρτου «βασιλιά Δράκου», και της τρίτης συζύγου του, Tshering Yangdon. Ο πρώην βασιλιάς έχει τέσσερις συζύγους και 10 παιδιά, πράγμα που σημαίνει ότι ο σημερινός βασιλιάς έχει δύο αδέλφια, καθώς και τέσσερις ετεροθαλείς αδελφές και τρεις ετεροθαλείς αδελφούς. 

Ο βασιλιάς Jigme Khesar και η βασίλισσα Jetsun Pema παντρεύτηκαν στις 13 Οκτωβρίου 2011, την ίδια χρονιά που παντρεύτηκαν ο πρίγκιπας William και η Kate. Τόσο ο Jigme, όσο και η Jetsun φοίτησαν στην Αγγλία. Ειδικότερα η νεαρή βασιλίσσα πήγε στο Regent's College, όπου σπούδασε διεθνείς σχέσεις, ψυχολογία και Ιστορία της Τέχνης (όπως και η Kate Middleton). 

«Περίμενα αρκετό καιρό για να παντρευτώ. Αλλά δεν έχει σημασία πότε θα παντρευτείς, αρκεί να παντρευτείς το σωστό άτομο. Είμαι βέβαιος ότι είμαι παντρεμένος με το σωστό άτομο», είχε πει σε δημοσιογράφους ο βασιλιάς του Μπουτάν για τη νεαρή γυναίκα του.

Το ζευγάρι -που συμμετείχε στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β' τον Σεπτέμβριο- είναι δημοφιλές στην πατρίδα του και διεθνώς, με τον βασιλιά να είναι γνωστός ως ο «βασιλιάς του λαού». Οι οικογένειες του βασιλιά και της βασίλισσας είναι επίσης στενά συνδεδεμένες: η ετεροθαλής αδελφή του βασιλιά, η πριγκίπισσα Eeuphelma Choden Wangchuck του Μπουτάν, είναι παντρεμένη με τον Dasho Thinlay Norbu, τον μικρότερο αδελφό της βασίλισσας.

Πηγή: skai.gr