Κλείσιμο

Η Hailey Bieber εξηγεί την τεχνική αναπνοής που τη βοηθά να διαχειριστεί το άγχος της

Η ίδια αποκάλυψε πώς διαχειρίζεται τις δύσκολες στιγμές της, ενώ εξηγεί τι είναι η αναπνευστική τεχνική και πώς μπορεί κάποιος να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη μέθοδο 

O Μάιος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τη ψυχική υγεία από τη δεκαετία του '50.

Μπορεί πριν από λίγες ημέρες να αποχαιρετίσαμε τον μήνα αυτό για τη χρονιά 2022, αλλά αυτό που σίγουρα κρατάμε είναι σημαντικές τοποθετήσεις σε θέματα κατάθλιψης και ψυχικής υγείας, από διασημότητες με μεγάλη επιρροή.

Ανάμεσα σε αυτές, βρέθηκε και η Hailey Bieber, η οποία μοιράστηκε συμβουλές σχετικά με το πώς διαχειρίζεται η ίδια της δύσκολες στιγμές της. Ακριβώς την τελευταία μέρα του μήνα, στις 31 του Μάη, ανέβηκε ένα βίντεο στο Youtube από το διάσημο μοντέλο, με την ίδια να εξηγεί τι είναι η αναπνευστική τεχνική και πως βοηθά την ίδια.

Τι γνωρίζουμε για τη μέθοδο αυτή

Αν θέλεις να εφαρμόσεις αυτή τη μέθοδο τότε θα χρειαστεί να εισπνεύσεις και να κρατήσεις την αναπνοή σου για τρία δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να εκπνεύσεις για εφτά δευτερόλεπτα. Αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να την επαναλάβεις αρκετές φορές, μέχρι να νιώσεις πιο ήρεμη και να έχεις καθαρή σκέψη. Η Hailey Bieber εξομολογήθηκε ότι η μέθοδος αυτή τη βοήθησε πολύ σε περιόδους που ένιωθε αρκετό άγχος. Υπάρχει μία παρόμοια “άσκηση κατά του άγχους” που περιλαμβάνει όμως άλλους χρόνους εισπνοής – εκπνοής. Τα δευτερόλεπτα εξαρτώνται από τα επίπεδα στρες που νιώθουμε αλλά και το τι ταιριάζει καλύτερα σε εμάς.

Πολλές φορές είναι δύσκολο να σηκωθούμε ακόμη και από το κρεβάτι

Τις φορές αυτές είναι σημαντικό να μιλάς και να συμβουλεύεσαι κάποιον που ξέρεις ότι μπορεί να σε βοηθήσει.

Αυτό φαίνεται ότι κάνει και η Hailey Bieber.

H Hailey στο ολιγόλεπτο βίντεο της παραδέχεται στους ακολούθους της ότι επισκέπτεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια σύμβουλο ψυχικής υγείας, για να μάθει να διαχειρίζεται το άγχος της και τις δύσκολες μέρες. Συγκεκριμένα, στο βίντεο αναφέρει ότι είναι ένας χώρος όπου νιώθει ασφάλεια για να μιλήσει ανοιχτά για οποιοδήποτε θέμα την απασχολεί, για ότι κουβαλάει στις σκέψεις του μυαλού της.

Επίσης, ανέφερε ότι ο ψυχοθεραπευτής ήταν ένα πρόσωπο “κλειδί” , που τη βοήθησε μεταξύ άλλων και στο να διαχειριστεί καταστάσεις που προκύπτουν από την πίεση που δέχεται και την επιρροή που έχουν τα social media.

Το βίντεο αυτό πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη BetterΗelp, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης σε θέματα ψυχικής υγείας.
Η κοινωνία μας και κάθε κοινωνία πρέπει να κατανοήσει πως κάθε άνθρωπος μπορεί να παλεύεται με κρίσεις άγχους και ψυχικές διαταραχές και οφείλει να υποστηρίξει με κάθε τρόπο και μέσο τον καθένα ξεχωριστά.

Πηγή: Savoir Ville
TAGS: άγχος