Κλείσιμο

Δεν το βάζει κάτω η Amber Heard – Απαιτεί να γίνει νέα δίκη μετά την ήττα της από τον Johnny Depp

Η 36χρονη ηθοποιός κατέθεσε την έφεσή της τον περασμένο μήνα και υποστήριξε ότι ο αποκλεισμός ορισμένων από τις σημειώσεις της θεραπείας της οδήγησε σε άδικη δίκη.

Η Άμπερ Χερντ είναι αποφασισμένη να μην το βάλει κάτω και πλέον απαιτεί να γίνει νέα δίκη στη διαμάχη της με τον πρώην σύζυγό της, Τζόνι Ντεπ. Η ηθοποιός καταθέτει έφεση 68 σελίδων κατά της ετυμηγορίας για συκοφαντική δυσφήμιση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Η Άμπερ Χερντ κατέθεσε έφεση στα δικαστήρια της Βιρτζίνια, ζητώντας την ανατροπή της απόφασης ή μια εντελώς νέα δίκη στην υπόθεση δυσφήμισης εναντίον του πρώην συζύγου της, Τζόνι Ντεπ, την οποία έχασε νωρίτερα φέτος.

Η 36χρονη ηθοποιός κατέθεσε την έφεσή της τον περασμένο μήνα και υποστήριξε ότι ο αποκλεισμός ορισμένων από τις σημειώσεις της θεραπείας της, στις οποίες ανέφερε ότι κακοποιήθηκε από τον Ντεπ, οδήγησε σε άδικη δίκη. Οι σημειώσεις αποκλείστηκαν από τη δικαστή της Βιρτζίνια, Πένι Αζκαράτε.

Τον Ιούνιο, ο 56χρονος ηθοποιός κέρδισε τη δική και το ποσό των 10,35 εκατομμυρίων δολαρίων. Η νομική του ομάδα υποστήριξε με επιτυχία ότι το δημοσίευμα της Χερντ στην «Washington Post», στο οποίο κατηγορούσε τον πρώην σύζυγό της για ενδοοικογενειακή κακοποίηση, ήταν δυσφημιστικό.

Αν και η Χερντ δεν κατονόμασε δημόσια τον Ντεπ στο άρθρο, αλλά δεδομένης της θέσης και της αναγνωρισιμότητάς τους, ήταν προφανές σε ποιον αναφερόταν σε σχέση με το ιστορικό της που φέρεται να κακοποιήθηκε. 

Στα νέα έγγραφα, οι δικηγόροι της ηθοποιού αναφέρουν ότι το δικαστήριο «κακώς εμπόδισε τους ενόρκους να εξετάσουν αρκετές περιπτώσεις στις οποίες Χερντ ανέφερε την κακοποίηση του Ντεπ σε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας». 

«Αν δεν ανατραπεί αυτή η απόφαση, αυτό δημιουργεί πρόβλημα γενικότερα για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας στο να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους για κακοποίηση και πιθανότατα θα τα αποτρέψει στο να εμφανιστούν σε ένα δικαστήριο», επισημαίνεται στα έγγραφα.  

«Αυτή η απόφαση, αν επιτραπεί, αναμφίβολα θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα για άλλες γυναίκες που επιθυμούν να μιλήσουν για κακοποίηση που αφορά ισχυρούς άνδρες.

Η υπόθεση αυτή, επίσης, δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε φτάσει σε δίκη, επειδή ένα άλλο δικαστήριο είχε ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Ντεπ κακοποιούσε τη Χερντ σε πολλές περιπτώσεις», προσθέτουν οι δικηγόροι της Χερντ.
 

Πηγή: skai.gr