Φωτό ντοκουμέντο: Η Άγκαθα Κρίστι στους Δελφούς – Η σχέση της με την Ελλάδα

Ο τρόπος γραφής και οι ασύλληπτες ιστορίες μυστηρίου που αποτύπωσε με αριστοτεχνική δεξιοτεχνία καθηλώνοντας τους αναγνώστες μέχρι την τελευταία σελίδα, παραμένουν μέχρι σήμερα μοναδικά και αξεπέραστα

Μια φωτογραφία ντοκουμέντο του σπουδαίου ηθοποιού Άγκαθα Κρίστι στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στους Δελφούς, φέρνει στο φως ο arisloupasis στο λογαριασμό του στο Instagram. 

"Η δημοφιλέστερη συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων όλων των εποχών Άγκαθα Κρίστι, κατά την επίσκεψή της στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών τον Σεπτέμβριο του 1958. Τέλη της δεκαετίας του '20 και συγκεκριμένα το 1928 όπου έχει πάρει διαζύγιο από τον σύζυγό της, επιβιβάζεται στο θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές σε ένα ταξίδι σε πολλές χώρες του κόσμου που διαρκεί δύο ολόκληρα χρόνια. Στο συγκεκριμένο ταξίδι γνωρίζει τον δεύτερο σύζυγό της αρχαιολόγο Μαξ Μάλοουαν με τον οποίο θα ζήσει μια υπέροχη και ευτυχισμένη ζωή μέχρι το τέλος της το 1976. Σε μια από τις επισκέψεις τους στην Ελλάδα το 1930 με προορισμό τους Δελφούς, κατά την διαμονή τους στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία" στην Αθήνα, η είδηση της ασθένειας της κόρης της που έχει αποκτήσει από τον πρώτο γάμο, επισπεύδει την επιστροφή τους στην Αγγλία. Λίγους μήνες αργότερα έρχονται και πάλι στην Ελλάδα όπου μαγεύονται από την Αρχαία Ολυμπία, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο και συναρπάζονται όταν αντικρίζουν τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών που αποτελεί γι' αυτούς όνειρο ζωής πολλών χρόνων. Κατά την επιστροφή στην πρωτεύουσα, μια ξαφνική αδιαθεσία της συγγραφέως, αναγκάζει το ζευγάρι να μείνει αρκετές μέρες στο ξενοδοχείο και η περίθαλψη της από έναν Έλληνα γιατρό είναι και η αφορμή για να τον συμπεριλάβει στο επόμενο έργο "Φόνος στο Οριάν Εξπρές" (σ.σ Dr. Constantine) εκδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την αγάπη της για την Ελλάδα. Τις επόμενες δεκαετίες επισκέπτεται αρκετές φορές την χώρα μας όπου εμπνευσμένη από τις ομορφιές και τη ιστορία του τόπου, δίνει ελληνικό όνομα σε έναν από τους κεντρικούς ήρωες τον Ηρακλή Πουαρό καθώς και το νησί της Ρόδου στο "Ερωτικό τρίγωνο στην Ρόδο". Μια κορυφαία μορφή στο είδος της με παρακαταθήκη ένα σπουδαίο συγγραφικό έργο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των αστυνομικών μυθιστορημάτων, κατέχοντας το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες με πωλήσεις άνω των 2 δισεκατομμυρίων αντιτύπων σε όλο τον κόσμο. Ο τρόπος γραφής και οι ασύλληπτες ιστορίες μυστηρίου που αποτύπωσε με αριστοτεχνική δεξιοτεχνία καθηλώνοντας τους αναγνώστες μέχρι την τελευταία σελίδα, παραμένουν μέχρι σήμερα μοναδικά και αξεπέραστα".

Πηγή: skai.gr
TAGS: Δελφοί