Emily Blunt: Οι γυναίκες εξακολουθούν να πιέζονται, oι άντρες όχι…

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν μίλησε για την υποστήριξή της στην απεργία των ηθοποιών 

Η Emily Blunt είναι πλέον 40 ετών και η μεγαλύτερη Βρετανίδα σταρ του κινηματογράφου της γενιάς της: αυτή τη στιγμή ξεπερνάει την Knightley και τη Mulligan και είναι η φυσική διάδοχος της Weisz και της Winslet. 

Στη νέα της ταινία, υποδύεται μια άλλη… πρωτοεμφανιζόμενη. Η Kitty Puening ήταν βοτανολόγος και κάποτε ακτιβίστρια του Κομμουνιστικού Κόμματος των ΗΠΑ, η οποία είχε τέσσερις συζύγους πριν κλείσει τα 30 της χρόνια, ο τελευταίος εκ των οποίων ήταν ο Robert Oppenheimer, ο λεγόμενος πατέρας της ατομικής βόμβας.

«Υπήρχε κάτι φευγαλέο, άγριο και αντικομφορμιστικό πάνω της», λέει η Blunt στην εφημερίδα «Guardian». «Ήταν η εποχή των στρεβλώσεων για τις γυναίκες, καθώς προσπαθούσαν να γίνουν οι τέλειες νοικοκυρές. Αλλά η Κίτι ήταν απαίσια μητέρα και δεν ήταν πολύ καλή νοικοκυρά και δεν είχε καμία επιθυμία να γίνει».

Και η ηθοποιός συνεχίζει: «Γνωρίζω τόσες πολλές γυναίκες, κάποιας ηλικίας, που είναι θυμωμένες που η ζωή τους ορίζεται από το να είναι η μαμά κάποιου ή η γυναίκα κάποιου. Και το καταλαβαίνω αυτό. Δεν πειράζει που αυτό δεν είναι αρκετό γι' αυτές».

Η Emily Blunt είναι υπέρ της απεργίας των ηθοποιών. Όπως λέει: «Πιστεύω πολύ στο να παίρνουν τα Σωματεία ακριβώς αυτό που θέλουν». Για την Blunt, η απεργία είναι, επίσης, αρκετά καλά συγχρονισμένη. Πριν από μερικές εβδομάδες, ανέφερε σε ένα podcast ότι θα πάρει ένα χρόνο άδεια για να είναι μαζί με την οικογένειά της, τις κόρες της Hazel και Violet, και τον σύζυγό της, τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, John Krasinski. Θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη μητρότητα. «Λατρεύω τα μωρά και τα παιδιά». 

Ένα συναίσθημα που διοχετεύτηκε σε πρόσφατες επιτυχίες όπως η συνέχεια της Mary Poppins και τα θρίλερ Two Quiet Place. Η Κίτι, εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη βιογραφία του Οπενχάιμερ, «δεν είχε καμία απολύτως διαισθητική κατανόηση για τα παιδιά». Υπάρχουν πολλές σκηνές που την δείχνουν να είναι ψυχρή απέναντι σε απαρηγόρητα μωράκια. 

Στην ταινία «Oppenheimer», η Kitty εξεγέρθηκε από την απελπισία του συζύγου της να εξιλεωθεί για τις αμαρτίες του. «Ήθελε απλώς να το παραδεχτεί», λέει, μεταξύ άλλων στη συνέντευξή της. Στην ηθοποιό αρέσει ο δίκαιος θυμός. «Πάντα μου προκαλούν πραγματικά δέος οι άνθρωποι που νιώθουν τόσο απόλυτα άνετα στο πετσί τους και κατέχουν ασυμβίβαστα αυτό που είναι», λέει. «Άνθρωποι για τους οποίους δεν υπάρχει τίποτα θολό στην πεποίθησή τους για τον εαυτό τους», προσθέτει η ίδια. 
 

Πηγή: skai.gr