«Εμείς οι ηθοποιοί μένουμε πάντα παιδιά»: Η Φίνος Φιλμ θυμάται τη Ρένα Βλαχοπούλου - Δείτε βίντεο

Στο βίντεο φαίνεται το πηγαίο ταλέντο και το μπρίο που διέκρινε τη σπουδαία ηθοποιό και τραγουδίστρια.

Ένα συγκινητικό όσο και χιουμοριστικό αφιέρωμα ετοίμασε η Φίνος Φιλμ για την ηθοποιό Ρένα Βλαχοπούλου, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 105  χρόνια από τις 28 Ιουλίου του 1917, ημερομηνία γέννησής της στην Κέρκυρα. Στο βίντεο φαίνεται το πηγαίο ταλέντο και το μπρίο που διέκρινε τη σπουδαία ηθοποιό. 

«Η ψυχή του καλλιτέχνη δεν γερνάει ποτέ. Εμείς οι ηθοποιοί μένουμε πάντα παιδιά» είναι τα λόγια της Βλαχοπούλου που χρησιμοποιήθηκαν στο βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter 

H πετυχημένη της καριέρα ξεκίνησε το 1943 με τον συνθέτη Γιάννη Σπάρτακο, που της γράφει τραγούδια τζαζ, τα οποία είχαν μεγάλη επιτυχία. Εξαιτίας αυτού ο Τύπος την αποκάλεσε «βασίλισσα της τζαζ». Το τραγούδι Θα σε πάρω να φύγουμε, που τραγούδησε για πρώτη φορά στο Σινέ Νιους της οδού Σταδίου και αργότερα, το φθινόπωρο του 1944 στην επιθεώρηση Welcome των Σακελλάριου - Ευαγγελίδη στο θέατρο Κυβέλη, ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα. Με τον Σπάρτακο συνεργάστηκαν για αρκετά χρόνια. Απεβίωσε από ανακοπή στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουλίου 2004, μια ημέρα μετά τα γενέθλιά της, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Είχε μπει στο Ιατρικό Κέντρο στις 16 Ιουλίου για να χειρουργηθεί, έχοντας υποστεί διάτρηση στομάχου. 

Πηγή: skai.gr