Έμεινα πιστή στον στόχο μου για γυμναστική και ιδού τι έμαθα

Ο χρόνος που μας άφησε ήταν κατά κοινή αποδοχή δύσκολος κι αυτό είναι κάτι που έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Ταυτοχρόνως όμως ήταν γεμάτος εκπλήξεις. Για εμένα μία από τις μεγαλύτερες ήταν ότι κατάφερα να τελειοποιήσω τον στόχο μου για συνέπεια στη γυμναστική, αυτή τη χρονιά.

Η ιδέα γεννήθηκε στις αρχές του έτους· μέσα σε συνθήκες καραντίνας, ακινησίας και αδράνειας το ανθρώπινο σώμα οπωσδήποτε ασθενεί και στερείται την καλή φυσική του κατάσταση.

Το σχέδιο ήταν απλό, θα ακολουθούσα καθημερινά ένα απλό πρόγραμμα αεροβικής γυμναστικής

Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που αποφάσιζα να ακολουθήσω ένα οργανωμένο προγράμματα εκγύμναση, οπότε ξεκίνησα έχοντας στο μυαλό μου αφενός ότι χρειάζομαι ένα στόχο που θα με κρατάει προσηλωμένος στη γυμναστική και αφετέρου ότι πιθανότατα δεν θα καταφέρω να ακολουθήσω αυτό το πρόγραμμα για ολόκληρη τη χρονιά.

Μέσα στο πέρασμα των μηνών η προσπάθεια άρχισε να αποδίδει και παρατήρησα αλλαγές όχι μόνο στο σώμα μου αλλά και στη απόδοση, την ευεξία, την ενέργεια, την υγεία και την αντοχή μου επίσης. Όταν έφτασε η άρση των μέτρων είχα πλέον συνειδητοποιήσει όχι μόνο ότι πρόκειται να συνεχίσω να γυμνάζομαι μέχρι το τέλος του 2021 αλλά ότι πιθανότατα αλλά θα διατηρήσω αυτό το συνήθειο για την υπόλοιπη ζωή μου.

Έτσι, γράφτηκα άμεσα στο γυμναστήριο που δημιούργησα ένα ακόμα πιο εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής. Φυσικά η πίστη τήρηση το πλάνου εκγύμνασης που δημιούργησα, δεν ήταν πάντα εύκολη. Οπωσδήποτε υπήρχαν στιγμές, που η κούραση με κατέβαλε ή η καθημερινότητα με αποσπούσαν από το στόχο μου. Παρόλα αυτά μέσα από αυτές τις δυσκολίες βρήκα νέους τρόπους, να μείνω πιο προσηλωμένη στο πρόγραμμα μου και είμαι εδώ για να τους μοιραστώ μαζί σας:

Μετέτρεψε το στόχο σου σε μια καθημερινή συνήθεια. Υιοθέτησε το νέο σου στόχο με υγιή και σταδιακό τρόπο

Σύντομα θα μετατραπεί σε μία συνήθεια, που θα ανυπομονείς να διατηρήσεις για πολλά χρόνια Ακόμη. Μείωσε το χρόνο εκγύμνασης σου στο μισό. Η πολύωρη γυμνάσει σίγουρα θα επιφέρει πιο άμεσα αποτελέσματα, όμως η μείωση του χρόνου που γυμνάζεσαι και η αποφυγή υπερβολών θα σε βοηθήσει, να μείνεις σταθερή στο πρόγραμμά σου. Επιπλέον είναι αποδεδειγμένο, ότι η υπεράσκηση, μπορεί να προκαλέσει αρνητικές – και μακροπρόθεσμα – ανεπανόρθωτες συνέπειες για το ανθρώπινο σώμα. Τέλος η ολιγόωρη καθημερινή γυμναστική θα βοηθήσει στη βελτίωση του ύπνου σου και στην υγεία του δέρματος και του εμμηνορροϊκού κύκλου σου.

Η συνέπεια είναι σύμμαχός σου

Επέλεξε ένα χρονικό διάστημα που θα κάνεις προπονήσεις και τήρησέ το ευλαβικά. Μερικές φορές ακόμη και 10 με 20 λεπτά καθημερινής γυμναστικής είναι αρκετά για να αποκτήσεις μεγαλύτερη ευεξία αλλά κυρίως να κάνεις την εκγύμναση αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας σου. Παρατήρησε με ποιον τρόπο υγιεινές συνήθειες σου επηρεάζουν τους γύρω σου.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι κάτι μεταδοτικό

Έχει παρατηρηθεί ότι τα άτομα τα οποία ακολουθούν ένα συστηματικό πρόγραμμα γυμναστικής, συχνά αποτελούν ώθηση για κάποιο από τα άτομα του κοντινού τους κύκλου, να υιοθετήσουν αυτό το συνήθειο. Ακολούθησε πιστά το πρόγραμμά σου και πιθανότατα μελλοντικά ίσως αποτελέσεις την κινητήριο δύναμη, για κάποιον που θέλει, να ξεκινήσει τη γυμναστική επίσης.

Έπειτα από μία χρονιά συστηματική εκγύμναση μπορώ πλέον, να πω με σιγουριά, ότι έχω αποκτήσει καλύτερη γνώση του σώματός μου μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση το σημαντικότερο απ’ όλα ένα υγιές και δυνατό σώμα για να με στηρίζει στην καθημερινότητά μου.

Διαβάστε ακόμα

Πόσο είναι τελικά μια μερίδα και πόση σημασία έχει;

Τα 4 βήματα για να αποκτήσεις -περισσότερα- κίνητρα και να πετύχεις τους στόχους σου

Πηγή: savoirville.gr