Ίλον Μάσκ: Δεν καταθέτει στη πολύκροτη δίκη Τζόνι Ντεπ - Άμπερ Χερντ

Διαψεύστηκαν οι φήμες ότι ο Ίλον Μασκ θα πάρει θέση στη μήνυση του Τζόνι Ντεπ για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ.

Την περασμένη Τετάρτη, ο δικηγόρος του Μασκ, Άλεξ Σπίρο δήλωσε στο NBC ότι ο μεγιστάνας, ιδρυτής της διαστημικής εταιρείας SpaceX και της εταιρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, «δεν θα καταθέσει».

Ο Μασκ καταγράφηκε ως πιθανός μάρτυρας κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, καθώς είχε σχέση με την ηθοποιό και μοντέλο Άμπερ Χερντ για ένα χρόνο μετά το διαζύγιο της με τον Ντεπ, τον Ιανουάριο του 2016.

Η Χερντ γνώρισε τον Μασκ στα γυρίσματα της ταινίας «Machete Kills» του 2013 και ο επιχειρηματίας επέμενε να δειπνήσει μαζί της, παρ’ όλο που ήξερε ότι εκείνη την εποχή έβγαινε με τον Ντεπ.

«Δεν ψάχνω για ραντεβού. Ξέρω ότι είναι σε μια μακροχρόνια σχέση, αλλά… Η Άμπερ φαίνεται απλώς ένα ενδιαφέρον άτομο για να γνωρίσεις» αναφέρει email που έστειλε ο Μασκ στον σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ και άλλους, το οποίο έλαβε το The Hollywood Reporter.

Το όνομα του Μασκ αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της υπόθεσης συκοφαντικής δυσφήμισης του Ντεπ στο Ηνωμένο Βασίλειο εναντίον ταμπλόιντ επειδή τον αποκάλεσαν «άνδρα που χτυπά τη σύζυγό του», όταν ο πρωταγωνιστής της κινηματογραφικής σειράς «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» είπε ότι ο Μασκ και η Χερντ είχαν σχέση ενώ ήταν ακόμη παντρεμένοι.

«Ο Ίλον και η Άμπερ άρχισαν να βγαίνουν τον Μάιο του 2016 και πολύ σπάνια» είπε εκπρόσωπος του Μασκ στο E! News. «Η σχέση τους έγινε ρομαντική λίγο αργότερα».

Ενώ ο Μασκ δεν θα λάβει θέση στη δικαστική διαμάχη, ο πρώην ατζέντης του Ντεπ, Κρίστιαν Καρίνο κατέθεσε στη δίκη. Μεταξύ πολλών άλλων, αναμένεται να καταθέσουν και οι ηθοποιοί Τζέιμς Φράνκο και Πολ Μπετάνι.

Ο Ντεπ μήνυσε τη Χερντ για άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Washington Post τον Μάρτιο του 2019. Το δημοσίευμα παρουσίαζε την ηθοποιό ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας, αν και δεν κατονόμαζε τον Τζόνι Ντεπ. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει έξι εβδομάδες και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη εβδομάδα.

Πηγή: skai.gr