Σοκ για τη Celine Dion: Διαγνώσθηκε με σπάνια νευρολογική ασθένεια

Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για το SPS, υπάρχουν θεραπείες για την επιβράδυνση της νόσου

Η Σελίν Ντιόν διαγνώστηκε με το σύνδρομο Stiff Person Syndrome (SPS). Η πάθηση αφήνει τους πάσχοντες σαν «ανθρώπινα αγάλματα», καθώς σταδιακά κλειδώνει το σώμα τους, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην μπορούν να περπατήσουν ή να μιλήσουν. 

Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για το SPS, υπάρχουν θεραπείες για την επιβράδυνση της νόσου, με την τραγουδίστρια να αποκαλύπτει ότι κάνει ό,τι μπορεί για να ελαχιστοποιήσει τα συμπτώματα. 

Η 54χρονη τραγουδίστρια απευθύνθηκε στους θαυμαστές της με ένα συγκινητικό βίντεο στο Instagram -στα αγγλικά και στα γαλλικά- καθώς αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας την ανάγκασε να ακυρώσει την ευρωπαϊκή της περιοδεία. Αυτό σημαίνει ότι ακυρώνεται και η συναυλία της στην Ελλάδα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το καλοκαίρι. 

Η διάσημη τραγουδίστρια αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όπως ξέρετε ήμουν πάντα ένα ανοιχτό βιβλίο και δεν ήμουν έτοιμη να πω τίποτα πριν, αλλά τώρα είμαι έτοιμη.

Αντιμετωπίζω προβλήματα με την υγεία μου εδώ και πολύ καιρό και ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις μου και να μιλήσω για όλα όσα περνάω.

Πρόσφατα διαγνώστηκα με μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή. Αν και ακόμα μαθαίνουμε γι' αυτή τη σπάνια νόσο, τώρα ξέρουμε ότι αυτό είναι που προκαλεί όλους τους σπασμούς που είχα». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Αναφέροντας λεπτομερώς τον αντίκτυπο που είχε η πάθηση σε αυτήν, η Σελίν Ντιόν συνέχισε: «Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μου, μερικές φορές προκαλώντας δυσκολίες όταν περπατάω και μη επιτρέποντάς μου να χρησιμοποιώ τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδήσω όπως συνήθιζα.

Με πονάει που σας λέω σήμερα ότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα είμαι έτοιμη να ξαναρχίσω την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο.

Έχω μια σπουδαία ομάδα γιατρών, που εργάζονται δίπλα μου, για να με βοηθήσουν να γίνω καλύτερα και τα αγαπημένα μου παιδιά, που με στηρίζουν και μου δίνουν βοήθεια». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Τέλος, η τραγουδίστρια πρόσθεσε: «Δουλεύω σκληρά με την ιατρική μου ομάδα, προκειμένου να αποκτήσω ξανά τη δύναμή μου, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι ήταν και είναι ένας αγώνας.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι το τραγούδι είναι αυτό που έκανα όλη μου τη ζωή και αυτό που αγαπώ να κάνω περισσότερο.

Μου λείπετε τόσο πολύ. Μου λείπει να σας βλέπω όλους στη σκηνή και εγώ να τραγουδάω για εσάς. Για να μπορέσω να σας ξαναπλησιάσω δεν έχω άλλη επιλογή από το να επικεντρωθώ στην υγεία μου αυτή τη στιγμή και έχω την ελπίδα ότι είμαι στο δρόμο της ανάρρωσης.

Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τις ευχές, την αγάπη και την υποστήριξή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα. 

Να προσέχετε τον εαυτό σας. Να είστε καλά. Σας αγαπώ τόσο πολύ και πραγματικά ελπίζω να σας ξαναδώ πολύ σύντομα».

Η Σελίν Ντιόν υπαινίχθηκε για πρώτη φορά τα προβλήματα υγείας της τον Ιανουάριο, όταν ακύρωσε τις ημερομηνίες της παγκόσμιας περιοδείας της Courage στη Βόρεια Αμερική από τις 9 Μαρτίου έως τις 22 Απριλίου. Η ανακοίνωση ήρθε τρεις μήνες, αφότου αναγκάστηκε να ακυρώσει την έναρξη της επιστροφής της στο Λας Βέγκας λόγω του ίδιου προβλήματος υγείας. 

Είναι η τελευταία τραγωδία που πλήττει τη Σελίν Ντιόν, μετά τον θάνατο του συζύγου της, Rene Angelil, σε ηλικία 73 ετών το 2016. Έχει τρεις γιους με τον εκλιπόντα σύζυγό της, τον Rene-Charles και τα δίδυμα Nelson και Eddy. Γνώρισε τον Rene στον Καναδά, όταν εκείνη ήταν μόλις 12 ετών και εκείνος ήταν ήδη 38 ετών. Εκείνος έγινε ο μάνατζέρ της. Η αφοσίωσή του και η στήριξή του στη Σελίν Ντιόν φέρεται να τον οδήγησε στο να υποθηκεύσει το σπίτι του, ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει το ντεμπούτο άλμπουμ της «La Voix du bon Dieu» το 1981.

Ο Rene και η Σελίν άρχισαν να βγαίνουν επίσημα το 1987, όταν εκείνη ήταν μόλις 19 ετών και εκείνος 45 και το 1991 αρραβωνιάστηκαν. Ωστόσο, η σπουδαία τραγουδιστρια μόλις το 1993 δημοσιοποίησε το ειδύλλιό τους και τον Δεκέμβριο του 1994 παντρεύτηκαν στη Βασιλική Notre-Dame του Μόντρεαλ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Ο σύζυγός της πέθανε στα 73 του χρόνια από καρδιακή προσβολή, ενώ έπασχε και από καρκίνο σε τελικό στάδιο, τον Ιανουάριο του 2016. Δύο ημέρες αργότερα, η Σελίν Ντιόν έχασε τον αδελφό της Daniel, επίσης, από καρκίνο. 

Εκείνον τον Αύγουστο, η Celine κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ-αφιέρωμα σε αυτόν στα γαλλικά με τίτλο «Encore un soir», με ένα ομώνυμο single που έγινε επιτυχία στις γαλλόφωνες αγορές.
 

Πηγή: skai.gr