Cate Blanchett: Μετά τα «πυρά» που δέχθηκε για την ταινία «Tár» σκέφτεται τη… συνταξιοδότηση

Η ηθοποιός νοσταλγεί βαθιά την πατρίδα της τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ονειρεύεται να επιστρέψει στην Αυστραλία και να κάθεται στον κήπο με τη μητέρα της 

Η Κέιτ Μπλάνσετ αποκάλυψε ότι ο τελευταίος της ρόλος στην ταινία «Tár» την εξάντλησε σωματικά και ψυχικά, με αποτέλεσμα να σκέφτεται σοβαρά τη συνταξιοδότηση. 

Η ηθοποιός εμφανίστηκε στην εκπομπή «The Sunday Project» και είπε ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να εγκαταλείψει τη βιομηχανία του θεάματος μετά την εμπειρία αυτή. 

«Νομίζω ότι επειδή ήταν ένας δύσκολος ρόλος, ο απόηχος του είναι ακόμα μαζί μου, χρειάζομαι χρόνο για να τον επεξεργαστώ», είπε η ηθοποιός για την ταινία «Tár». 

«Προφανώς, έχω συνεργαστεί με καταπληκτικούς σκηνοθέτες, που άλλαξαν τη ζωή μου, αλλά όταν όλα συνδυάζονται έτσι, σου μένει κάτι. Γι' αυτό και δεν θέλω να ξαναδουλέψω ποτέ», πρόσθεσε χαμογελώντας.  Η ηθοποιός, η οποία έχει γεννηθεί στη Μελβούρνη και σήμερα ζει στις ΗΠΑ, συνέχισε λέγοντας ότι νοσταλγεί βαθιά την πατρίδα της τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ονειρεύεται να επιστρέψει στην Αυστραλία και να κάθεται στον κήπο της. 

«Έχω μεγάλη εμμονή, όπως οι περισσότεροι Αυστραλοί, εμμονή με το νερό. Θέλω να είμαι δίπλα στο νερό, μέσα στο νερό», ανέφερε για την πατρίδα της. «Θα ήθελα πολύ να μάθω να είμαι υπομονετική, να είμαι ακίνητη και να σκέφτομαι. Η γιαγιά μου ήταν θαυμάσια κηπουρός και η μητέρα μου είναι, επίσης, εξαιρετική κηπουρός -ζει μαζί μας- και θέλω πραγματικά να περνάω χρόνο στον κήπο με τη μαμά μου».

Στη συνέχεια, η Κέιτ αστειεύτηκε ότι «εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χειροκροτούν αυτή τη στιγμή», αφού άκουσαν τα σχέδιά της για συνταξιοδότηση. 

Αυτό έρχεται μετά τα «πυρά» που δέχτηκε η ηθοποιός για τον ρόλο της στην ταινία, που της χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα. Η σταρ υποδύεται τη Lydia Tár, η οποία, σύμφωνα με την πλοκή της ταινίας, ανεβαίνει και γίνεται η πρώτη γυναίκα μαέστρος μιας γερμανικής ορχήστρας.

Πολλοί «καταδίκασαν» την ταινία, που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές, ως «αντι-γυναικεία». Η γοητευτική ξανθιά ηθοποιός χαρακτήρισε την ταινία, που σκηνοθέτησε ο Τοντ Φιλντ, ως «πολύ προκλητική» σε συνέντευξή της στο BBC Radio 4. 

Η Marin Alsop, μια πραγματική μαέστρος, εμφανίστηκε για να καταδικάσει την ταινία ως «αντι-γυναικεία». Η 66χρονη Marin, η οποία είναι μία από τις κορυφαίες γυναίκες μαέστρους στον κόσμο, δήλωσε στην εφημερίδα «The Australian»: «Το να έχεις την ευκαιρία να απεικονίσεις μια γυναίκα σε αυτόν τον ρόλο για να την κάνεις θύτη, για μένα είναι σπαρακτικό».

Λέγοντας ότι η Alsop έχει δικαίωμα στη γνώμη της και ότι σέβεται απεριόριστα τη μαέστρο, η Κέιτ Μπλάνσετ περιέγραψε την ταινία ως «μια διαμεσολάβηση για την εξουσία και ότι η εξουσία δεν έχει φύλο».

Αποστασιοποιήθηκε, επίσης, από κάθε κατηγορία ότι η ταινία χρησιμοποίησε την Alsop ή οποιαδήποτε άλλη γυναίκα μαέστρο ως βάση για τον χαρακτήρα της. Η Κέιτ Μπλάνσετ αναμένεται να κερδίσει το δεύτερο Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο της. 

Πηγή: skai.gr