Bryan Johnson: Mεγιστάνας ξοδεύει 2 εκατ. δολάρια τον χρόνο για να αποκτήσει εφηβικό σώμα!

Ο Μπράιαν Τζόνσον εφαρμόζει ένα πρόγραμμα με χορτοφαγική διατροφή, εντατική άσκηση, αλλά και μέτρηση των νυχτερινών του στύσεων   

Ένας μεγιστάνας της τεχνολογίας με περιουσία που αγγίζει το μισό δισεκατομμύριο δολάρια έχει αφιερώσει τη ζωή και το σώμα του για να αντιστρέψει τη διαδικασία της γήρανσης.

Ο λόγος για τον 45χρονο Μπράιαν Τζόνσον, ο οποίος ξοδεύει 2 εκατ. δολάρια τον χρόνο σε μια ομάδα 30 γιατρών, που επιβλέπουν και ελέγχουν, σχεδόν, κάθε ένα από τα όργανά του. Στόχος τους είναι να τον βοηθήσουν να αποκτήσει σώμα 18χρονου. Ο Τζόνσον ξυπνάει στις 5 το πρωί, παίρνει περίπου δύο ντουζίνες συμπληρώματα την ημέρα και ακολουθεί χορτοφαγική διατροφή. Έχει τραβήξει 33.537 εικόνες του εντέρου του και παρακολουθεί τα πάντα, από το βάρος των οστών του μέχρι τον αριθμό των νυχτερινών στύσεών του! 

Ο Μπράιαν Τζόνσον

Ο ίδιος και οι γιατροί του ισχυρίζονται ότι μέσα σε δύο χρόνια δείχνει, τουλάχιστον, πέντε χρόνια νεότερος, έχει την καρδιά ενός 37χρονου άνδρα, έχει το δέρμα ενός 28χρονου και τη φυσική κατάσταση ενός 18χρονου.

Όταν ήταν μόλις 30 χρόνων, ο επιχειρηματίας ίδρυσε την Braintree Payment Solutions, μια εξαιρετικά επιτυχημένη εταιρεία, την οποία πούλησε στο eBay το 2013 έναντι 800 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, ο τρόπος ζωής που κάποτε ακολουθούσε για να χτίσει αυτή την εταιρεία τον οδήγησε σε κατάθλιψη και αυτοκτονικό ιδεασμό, όπως δήλωσε στο «Bloomberg», οπότε ξεκίνησε ένα ταξίδι για να κατανοήσει τη λειτουργία του σώματός του.

Στην πορεία ίδρυσε αρκετές βιολογικές startups πριν τελικά αποφασίσει να βάλει μπροστά το πιο φιλόδοξο, ίσως, σχέδιό του: την επανασχεδίαση του σώματός του. Στο πλαίσιο αυτού που αποκαλεί «Project Blueprint», ο Μπράιαν Τζόνσον ζει σύμφωνα με ένα καθεστώς που μοιάζει περισσότερο με δουλειά πλήρους απασχόλησης. Ισχυρίζεται ότι προσλαμβάνει ακριβώς 1.977 θερμίδες την ημέρα, εξασφαλίζοντας ότι τα επίπεδα σωματικού λίπους του παραμένουν μεταξύ 5 και 6%.

Μια φορά υπέστη αλλεργική αντίδραση κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας κατά την οποία εγχύθηκε λίπος στο πρόσωπό του, προκαλώντας του ακραίο πρήξιμο. Σε μια άλλη περίπτωση το σωματικό του λίπος έπεσε στο 3%, αυξάνοντας τον κίνδυνο δυσλειτουργίας της καρδιάς του. 

Ο ίδιος λέει ότι στόχος του είναι να διασφαλίσει ότι ο εγκέφαλος, το συκώτι, τα νεφρά, τα δόντια, το δέρμα, τα μαλλιά κα το μόριο λειτουργούν όπως λειτουργούσαν όταν ήταν 18 ετών. 

«Το Blueprint έχει αυτή τη δυνατότητα, να επαναπροσδιορίσει τη σχέση μας με την υγεία και τον χρόνο», αναφέρει ο ίδιος. «Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να είναι 45 ετών, αλλά τα όργανά του να δείχνουν για 35», δήλωσε στο «Bloomberg» ο επικεφαλής γιατρός του, ο 29χρονος Oliver Zolman.

Ο Μπράιαν Τζόνσον και ο γιατρός του διαβάζουν από κοινού την τελευταία επιστημονική βιβλιογραφία και ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνει το πειραματόζωο και να δοκιμάσει υποσχόμενες θεραπείες αιχμής.

Ο Zolman επιβλέπει δεκάδες ιατρικές διαδικασίες στον Τζόνσον, πολλές από τις οποίες είναι ακραίες και επώδυνες και μετρά τα αποτελέσματά τους με εξετάσεις αίματος, μαγνητικές τομογραφίες, υπερήχους και κολονοσκοπήσεις. 

Ο Τζόνσον γυμνάζεται για μία ώρα την ημέρα, με πιο εντατικές προπονήσεις τρεις φορές την εβδομάδα. Είναι αναπόσπαστο μέρος της αποστολής του ότι οι σωματικές του λειτουργίες ελέγχονται με θρησκευτική ευλάβεια.

Παρακολουθεί τη θερμοκρασία του σώματός του κατά την αφύπνιση, τη γλυκόζη στο αίμα, τις διακυμάνσεις του καρδιακού ρυθμού και τα επίπεδα οξυγόνου ενώ κοιμάται. Υποβάλλεται, επίσης, σε τακτικές εξετάσεις, που στοχεύουν πιο συγκεκριμένα στα νεφρά, τον προστάτη, τον θυρεοειδή και το νευρικό του σύστημα.

Ο Τζόνσον γεννήθηκε σε μια μεγάλη οικογένεια Μορμόνων στη Γιούτα. Ανατράφηκε από τη μητέρα του και τον πατριό του, ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού. Στα 19 του πήγε σε μια διετή ιεραποστολή στο Εκουαδόρ. 

Ως προπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Brigham Young, διατηρούσε μια επιχείρηση που διακινούσε κινητά τηλέφωνα σε άλλους φοιτητές, βοηθώντας τον να πληρώνει τα έξοδά του από το Κολλέγιο. Στη συνέχεια φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, όπου έκανε MBA και στη συνέχεια ίδρυσε την Braintree. Πατέρας τριών παιδιών, ο Τζόνσον ζει τώρα στην Καλιφόρνια, σε ένα σπίτι που αγόρασε για 5,7 εκατομμύρια δολάρια και αργότερα το τροποποίησε, ώστε να περιλαμβάνει μια πλήρη ιατρική σουίτα ενόψει του «Project Blueprint».

Ο τρόπος ζωής του και η εμμονική δέσμευσή του στην προσπάθεια να υπονομεύσει τις επιπτώσεις του χρόνου έχουν συγκεντρώσει σημαντική κριτική, με πολλούς χρήστες των social media να τον παρομοιάζουν με τον Πάτρικ Μπέιτμαν από το «American Psycho».

«Αυτό είναι αναμενόμενο και καλό», λέει ο ίδιος για την κριτική που έχει δεχτεί. «Αυτό που κάνω μπορεί να ακούγεται ακραίο, αλλά προσπαθώ να αποδείξω ότι ο αυτοτραυματισμός και η φθορά δεν είναι αναπόφευκτα», πρόσθεσε ο ίδιος.  

Πηγή: skai.gr