Britney Spears: 10 αποκαλύψεις από το βιβλίο της σταρ - Από τη σχέση της με τον Justin Timberlake μέχρι την κηδεμονία

Το βιβλίο «The Woman In Me» περιγράφει λεπτομερώς τη ζωή της σταρ, την άνοδό της στη δόξα και την επακόλουθη κατάρρευση που οδήγησε στην κηδεμονία 

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το τέλος της κηδεμονίας της, η Britney Spears αφηγείται την ιστορία της με τα δικά της λόγια, με την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων της «The Woman In Me».

Έχει χαρακτηριστεί ως μια «γενναία και εκπληκτικά συγκινητική» ιστορία για την ελευθερία, τη φήμη, τη μητρότητα, την επιβίωση, την πίστη και την ελπίδα. Το πολυαναμενόμενο βιβλίο δίνει μια εικόνα της καριέρας της, της σχέσης της με τον Justin Timberlake, των φιλικών σχέσεων με αστέρες όπως η Madonna και η Paris Hilton, καθώς και της κατάρρευσής της το 2007.

Περιλαμβάνει, επίσης, λεπτομέρειες για την αμφιλεγόμενη 13ετή κηδεμονία από τον πατέρα της, η οποία τελικά έληξε, αφού η 41χρονη τραγουδίστρια μίλησε στο δικαστήριο, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερη.

Η ίδια αφιερώνει το βιβλίο στους γιους της, Sean και Jayden Federline, οι οποίοι είναι σήμερα 18 και 17 ετών αντίστοιχα: «Για τα αγόρια μου, που είναι οι έρωτες της ζωής μου».

Ακολουθούν οι βασικές αποκαλύψεις από το βιβλίο: 

Στην εφηβεία: Συνήθως φοβόμουν

Η Spears περιγράφει μια συχνά δύσκολη οικογενειακή ζωή μεγαλώνοντας στο Kentwood της Λουιζιάνα, λέγοντας ότι η μητέρα της Lynne και ο πατέρας της Jamie «τσακώνονταν συνεχώς». Μιλάει και για τους αγώνες του πατέρα της με το αλκοόλ. «Συνήθως φοβόμουν στο σπίτι μου», γράφει, και «τίποτα δεν ήταν ποτέ αρκετά καλό για εκείνον. «Αυτό που πάντα ήθελα ήταν ένας μπαμπάς που θα με αγαπούσε όπως ήμουν». 

Η Britney Spears

Σε ηλικία εννέα ετών, αφού απέτυχε να μπει στο Mickey Mouse Club στην πρώτη της οντισιόν, επειδή ήταν πολύ μικρή, λέει ότι επέστρεψε στη Λουιζιάνα και δούλεψε σε ένα εστιατόριο θαλασσινών, καθαρίζοντας οστρακοειδή και σερβίροντας πιάτα με φαγητό, ενώ παράλληλα χόρευε με χαριτωμένα ρούχα. Μέχρι την ηλικία των 13 ετών, η σταρ λέει ότι έπινε και κάπνιζε και ότι άρχισε να οδηγεί επίσης σε εκείνη την ηλικία.

Η σχέση της με τον Justin Timberlake και η έκτρωση 

Αφού μπήκε στο Mickey Mouse Club με τη δεύτερη προσπάθειά της, η τραγουδίστρια γνώρισε και άλλους μελλοντικούς αστέρες, όπως η Christina Aguilera, ο Ryan Gosling και ο Justin Timberlake. Είχε το πρώτο της φιλί μαζί του κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού και αργότερα, όπως γράφει, άρχισαν να βγαίνουν καθώς οι καριέρες τους μόλις ξεκινούσαν. Η δική της ως σόλο σταρ και η δική του με τους NSYNC. Αναφέρει ότι ήταν «τόσο ερωτευμένη μαζί του που ήταν αξιολύπητο».

Λεπτομέρειες για την έκτρωση που έκανε η Spears κατά τη διάρκεια της σχέσης τους αποκαλύφθηκαν πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου, με τη Spears να λέει για την εγκυμοσύνη: «Για μένα, δεν ήταν τραγωδία. Αλλά ο Justin σίγουρα δεν ήταν χαρούμενος για την εγκυμοσύνη. Είπε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι να έχουμε ένα μωρό στη ζωή μας, ότι ήμασταν πολύ νέοι». 

Η σταρ παραδέχεται ότι απάτησε μια φορά τον Timberlake, αλλά ισχυρίζεται ότι αυτό έγινε καθώς γνώριζε ότι την είχε απατήσει αρκετές φορές. Μιλάει για το πώς την επηρέασε, όταν η απιστία της φάνηκε να αναφέρεται μετά τον χωρισμό τους στο βίντεο του «Cry Me A River». «Στα ειδησεογραφικά μέσα, με περιέγραψαν ως πόρνη που είχε ραγίσει την καρδιά του χρυσού αγοριού της Αμερικής. Η αλήθεια: Εγώ ήμουν σε κώμα στη Λουιζιάνα και εκείνος τριγυρνούσε ευτυχισμένος στο Χόλιγουντ».

Και συνεχίζει: «Στο Χόλιγουντ υπήρχε πάντα μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων για τους άνδρες από ότι για τις γυναίκες... Αλλά εγώ ήμουν συντετριμμένη». Το βίντεο «με ντρόπιασε», επισημαίνει, και ένιωσε ότι «δεν υπήρχε τρόπος να πει τη δική της πλευρά της ιστορίας».

Ωστόσο, όταν αναφέρεται στο πώς ο Timberlake αποκάλυψε κάποτε σε συνέντευξή του ότι είχαν σεξουαλική σχέση, η Spears υπερασπίζεται τον πρώην της.

«Δεδομένου ότι είχα τόσους πολλούς έφηβους θαυμαστές, οι μάνατζέρ μου και οι άνθρωποι του Τύπου προσπαθούσαν εδώ και καιρό να με παρουσιάσουν ως αιώνια παρθένα. Δεν είχε σημασία ότι ο Justin και εγώ ζούσαμε μαζί και έκανα σεξ από τα 14 μου.

Ήμουν θυμωμένη που με "ξεμπρόστιασε" ως σεξουαλικά ενεργή; Όχι. Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, μου άρεσε που το είπε αυτό ο Justin. Γιατί οι μάνατζέρ μου δούλευαν τόσο σκληρά για να ισχυριστούν ότι ήμουν κάποιο είδος νεαρής κοπέλας-παρθένας ακόμα και στα 20 μου. Ποιανού δουλειά ήταν αν είχα κάνει σεξ ή όχι;».

Οι ερωτήσεις σχετικά με το σώμα και τη σεξουαλική της ζωή

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μερικές από τις ερωτήσεις που δέχθηκε η Spears ως έφηβη και νεαρή γυναίκα στην αρχή της καριέρας της θα της δεχόταν σήμερα μια διάσημη. Στο βιβλίο της αναφέρει ότι δυσκολευόταν να νιώσει τόσο «ανέμελη» όσο ο Timberlake, καθώς «όλοι έκαναν συνέχεια περίεργα σχόλια για το στήθος μου, θέλοντας να μάθουν αν είχα κάνει πλαστική χειρουργική επέμβαση».

Συνεχίζει να γράφει για τις αντιδράσεις στην εμφάνισή της και τον χορό της «που θα διαρκούσαν χρόνια», γράφοντας: «Ποτέ δεν ήμουν απόλυτα σίγουρη για το τι νόμιζαν όλοι αυτοί οι κριτικοί ότι έπρεπε να κάνω - μια μίμηση του Bob Dylan; Ήμουν μια έφηβη κοπέλα από το Νότο. Έκανα τατουάζ το όνομά μου με μια καρδιά. Μου άρεσε να φαίνομαι χαριτωμένη. Γιατί όλοι με αντιμετώπιζαν, ακόμα και όταν ήμουν έφηβη, σαν να ήμουν επικίνδυνη;».

Περιγράφει ότι έβλεπε όλο και περισσότερους ηλικιωμένους άνδρες στο κοινό των παραστάσεών της, «και μερικές φορές με φρίκαρε να τους βλέπω να με κοιτάζουν με βλέμμα σαν να ήμουν κάποιο είδος φαντασίωσης Λολίτας γι' αυτούς, ειδικά όταν κανείς δεν μπορούσε να με θεωρήσει σέξι και ικανή ή ταλαντούχα και καυτή. Αν ήμουν σέξι, φαινόταν να πιστεύουν ότι πρέπει να είμαι ηλίθια. Αν ήμουν καυτή, δεν θα μπορούσα να είμαι ταλαντούχα».

Η σταρ λέει ότι στράφηκε στη θρησκεία και στα φάρμακα. «Προσπαθώντας να βρω τρόπους να προστατεύσω την καρδιά μου από την κριτική και να διατηρήσω την εστίαση σε αυτό που ήταν σημαντικό, άρχισα να διαβάζω θρησκευτικά βιβλία... Άρχισα επίσης να παίρνω Prozac».

Το φλερτ με τον Colin Farrell, η καθοδήγηση και το φιλί της Madonna

Η Spears φωτογραφήθηκε δημόσια με τον ηθοποιό Colin Farrell το 2003 μετά τον χωρισμό της από τον Timberlake. Λέει ότι τον βρήκε όμορφο, έμαθε ότι έκανε γυρίσματα για την ταινία του «S.W.A.T.» και πήγε στο πλατό για να τον γνωρίσει.

Η σταρ περιγράφει λεπτομερώς την παρουσία της στην πρεμιέρα μιας άλλης ταινίας του, του «The Recruit», με τον Farrell, λέγοντας ότι κατά λάθος φόρεσε ένα μπλουζάκι πιτζάμας, που νόμιζε ότι ήταν πουκάμισο, και περιγράφει τη σύντομη περιπέτειά τους - διάρκειας δύο εβδομάδων - ως καβγά. 

Η Spears λέει ότι δεν είχε ξεπεράσει τον Timberlake εκείνη την εποχή, αλλά «για μια σύντομη στιγμή… σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να υπάρχει κάτι εκεί» με τον Farrell.

H Britney Spears με τον Colin Farrell

Η σταρ λέει ότι άρχισε να υποφέρει και να έχει αγχώδη διαταραχή καθώς η φήμη της μεγάλωνε και «μου έγινε σαφές ότι ό,τι έκανα - και ακόμη και πολλά που δεν έκανα - γινόταν πρωτοσέλιδο». Κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου, λέει ότι η Madonna την επισκέφθηκε και πιθανότατα με τη διαίσθησή της κατάλαβε τι περνούσε. 

«Η Μαντόνα έκανε μαζί μου μια τελετή με κόκκινη κλωστή, για να με μυήσει στην Καμπάλα», λέει η τραγουδίστρια και και στη συνέχεια έκανε τατουάζ μια εβραϊκή λέξη στη βάση του λαιμού της. «Από πολλές απόψεις, η Μαντόνα είχε καλή επίδραση πάνω μου», γράφει. «Μου είπε ότι πρέπει να φροντίζω να αφιερώνω χρόνο για την ψυχή μου... Μου έδωσε ένα πρότυπο δύναμης που είχα ανάγκη να δω».

Η Spears συνεχίζει λέγοντας ότι η Madonna είχε δίκιο που κατήγγειλε τον σεξισμό και τον ηλικιακό ρατσισμό στη βιομηχανία του θεάματος τα τελευταία χρόνια και στη συνέχεια περιγράφει λεπτομερώς πώς το ζευγάρι, μαζί με την Christina Aguilera, κατέληξε να εμφανιστούν μαζί στα MTV Video Music Awards το 2003, όπου ως γνωστόν φιλήθηκαν στη σκηνή. Η Spears λέει ότι ήθελε να δημιουργήσει «μια στιγμή». 

Γάμος 55 ωρών με τον Jason Alexander

Η Britney Spears θυμάται ότι μέθυσε με τον παιδικό της φίλο στο Λας Βέγκας τον Ιανουάριο του 2004, αλλά λέει ότι δεν θυμάται και πολλά πράγματα. Είδαν μαζί ταινίες όπως τις «Mona Lisa Smile» και «The Texas Chainsaw Massacre», πριν πάνε στο A Little White Chapel. «Όταν φτάσαμε εκεί, ένα άλλο ζευγάρι παντρευόταν, οπότε έπρεπε να περιμένουμε», λέει. «Ναι, περιμέναμε στην ουρά για να παντρευτούμε».

Ο γάμος της με τον Jason Alexander

Η Spears περιγράφει την αντίδραση της οικογένειάς της, λέγοντας ότι πέταξαν για το Λας Βέγκας την επόμενη μέρα. «Έκαναν πολύ μεγάλο θέμα από μια αθώα διασκέδαση. Δεν το πήρα τόσο σοβαρά. Νόμιζα ότι ένας γάμος στο Λας Βέγκας ήταν κάτι που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κάνουν ως αστείο. Τότε ήρθε η οικογένειά μου και συμπεριφέρθηκε σαν να είχα ξεκινήσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο». Η σταρ λέει ότι ενώ ήξερε ότι δεν ήθελε να είναι μαζί του, ο τρόπος με τον οποίο την «ανέκριναν», την έκανε να θέλει να επαναστατήσει. 

Κατάθλιψη μετά τον τοκετό

Η Spears παντρεύτηκε αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2004, τον χορευτή Kevin Federline και απέκτησε τους γιους της, Sean και Jayden. «Από τη στιγμή που τον είδα, υπήρχε μια σύνδεση μεταξύ μας, κάτι που με έκανε να νιώθω ότι μπορούσα να ξεφύγω από όλα όσα ήταν δύσκολα στη ζωή μου», λέει για τον Federline.

Αλλά η τραγουδίστρια λέει ότι υπέφερε από κατάθλιψη μετά τη γέννηση του Jayden. «Έπαθα κατάθλιψη μόλις δεν τα κρατούσα πια ασφαλή μέσα στο σώμα μου. Φαινόταν τόσο ευάλωτοι έξω στον κόσμο των παπαράτσι και των ταμπλόιντ. Άρχισα να υποψιάζομαι ότι ήμουν λίγο υπερπροστατευτική όταν δεν άφηνα τη μαμά μου να κρατήσει τον Jayden στην αγκαλιά της για τους πρώτους δύο μήνες...». 

Η Spears ελπίζει η ιστορία της να βοηθήσει άλλες γυναίκες που υποφέρουν. «Ελπίζω όσες νέες μητέρες το διαβάζουν αυτό και περνούν δύσκολα να ζητήσουν βοήθεια νωρίς...». Ο Federline έλειπε πολύ, λέει η ίδια, και «κανείς δεν ήταν κοντά μου, εκτός από κάθε παπαράτσι στην Αμερική». Περιγράφει τους φωτογράφους «σαν στρατό ζόμπι που προσπαθούν να εισβάλλουν στη ζωή της κάθε δευτερόλεπτο».

Η φιλία με τη Paris Hilton και το ξύρισμα του κεφαλιού της: «Είχα τρελαθεί από τη θλίψη»

Η Spears λέει ότι η Hilton ήταν ευγενική μαζί της, ειδικά όταν χώρισε από τον Federline. Παραδέχεται ότι αυτή ήταν η αρχή των πάρτι, καθώς η κληρονόμος την ενθάρρυνε να διασκεδάζει, αλλά λέει ότι «δεν ήταν ποτέ τόσο άγρια» όσο παρουσιάστηκε στον Τύπο.

Η Spears γράφει ότι δεν έβγαινε συχνά έξω, αλλά κάθε φορά που το έκανε γινόταν πρωτοσέλιδο. Λέει ότι το ποτό της δεν ήταν ποτέ εκτός ελέγχου, αλλά ότι το «φάρμακο της επιλογής της ήταν το Adderall», το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας). «Μου έδινε μερικές ώρες να νιώθω λιγότερο καταθλιπτική», λέει και συμπληρώνει ότι «ποτέ δεν είχε ενδιαφέρον για τα σκληρά ναρκωτικά».

Εν μέσω μιας διαμάχης για την κηδεμονία και μετά τον θάνατο της θείας της από καρκίνο στις αρχές του 2007, η Spears ξύρισε το κεφάλι της και οι φωτογραφίες της έγιναν πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο. Στα απομνημονεύματά της αναφέρει ότι αυτό έγινε μετά από μια περίοδο κατά την οποία δεν μπορούσε να δει τους γιους της για εβδομάδες και ότι οι παπαράτσι την ακολουθούσαν καθώς παρακαλούσε να τους δει. 

«Όλοι πίστευαν ότι ήταν ξεκαρδιστικό. Κοιτάξτε πόσο τρελή είναι! Ακόμα και οι γονείς μου έκαναν σαν να ντρέπονται για μένα. Κανείς όμως δεν έδειχνε να καταλαβαίνει ότι απλά είχα τρελαθεί από τη θλίψη μου. Μου είχαν πάρει τα παιδιά μου».

Η κηδεμονία: «Ήμουν σαν παιδικό ρομπότ»

Μεγάλο μέρος του βιβλίου πραγματεύεται το θέμα της κηδεμονίας της Spears, που κράτησε για 13 χρόνια. Γράφοντας για την έναρξη της νομικής διευθέτησης, η σταρ λέει ότι «παρακάλεσε το δικαστήριο να διορίσει κυριολεκτικά οποιονδήποτε άλλον - και εννοώ οποιονδήποτε από τον δρόμο θα ήταν καλύτερος – αλλά η κηδεμονία δόθηκε στον πατέρα μου».

Και συνεχίζει: «Στο δικαστήριο είπαν ότι ήμουν παράφρων και δεν μου επέτρεψαν καν να διαλέξω τον δικηγόρο μου. Είχα εισαχθεί στο νοσοκομείο παρά τη θέλησή μου και αμέσως μετά ενημερώθηκα ότι είχαν κατατεθεί τα χαρτιά για την κηδεμονία μου». 

Μετά από αυτό, περιγράφει πώς μερικές φορές της περνούσαν λαθραία ένα ιδιωτικό τηλέφωνο, αλλά λέει ότι «πάντα την έπιαναν». Και «η θλιβερή αλήθεια ήταν ότι μετά από όλα όσα είχα περάσει, δεν μου είχε απομείνει πολύς αγώνας μέσα μου». Η Spears λέει ότι δεν έβλεπε διέξοδο και ένιωσε ότι «μπήκε στον αυτόματο πιλότο». 

«Είναι δύσκολο για μένα να ξανακοιτάζω αυτό το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της ζωής μου και να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό αν είχα αντισταθεί πιο δυνατά τότε», γράφει. «Δεν μου αρέσει καθόλου να το σκέφτομαι αυτό. Δεν έχω την πολυτέλεια να το κάνω, ειλικρινά. Έχω περάσει πάρα πολλά». 

Όπως περιέγραψε λεπτομερώς στο δικαστήριο το 2021, η Spears αποκαλύπτει ότι της χορηγούνταν καθημερινά φάρμακα και ότι παρακολουθούσαν κάθε της κίνηση. «Αν ήμουν τόσο άρρωστη που δεν μπορούσα να πάρω τις δικές μου αποφάσεις, γιατί πίστευαν ότι ήταν εντάξει για μένα να είμαι εκεί έξω χαμογελαστή και να χαιρετάω και να τραγουδάω και να χορεύω; Θα σας πω έναν καλό λόγο: Η περιοδεία ‘’Circus Tour’’ απέφερε περισσότερα από 130 εκατ. δολάρια».

Αντάλλαξε την ελευθερία της με χρόνο με τα παιδιά της. «Ήταν μια ανταλλαγή που ήμουν πρόθυμη να κάνω». Η Spears λέει ότι «έγινε ρομπότ, αλλά όχι απλώς ένα ρομπότ. Ένα είδος παιδικού ρομπότ. Ήμουν τόσο παιδαριώδης που έχανα κομμάτια από αυτά που με έκαναν να νιώθω ο εαυτός μου... Η κηδεμονία με απογύμνωσε από τη γυναικεία μου υπόσταση, με έκανε παιδί».

#FreeBritney

Η Spears λέει ότι για πρώτη φορά ξεκίνησε προσπάθειες να τερματίσει την κηδεμονία το 2014, λέγοντας ότι πήγε στο δικαστήριο, αλλά η «υπόθεση δεν πήγε πουθενά». 

Στο τέλος της παραμονής της στο Λας Βέγκας, η Spears ισχυρίζεται ότι νοσηλεύτηκε και πάλι παρά τη θέλησή της και ότι της χορηγήθηκε λίθιο. «Ένιωσα την αντίληψή μου για τον χρόνο να μεταβάλλεται και αποπροσανατολίστηκα», λέει, προσθέτοντας ότι ένιωθε σαν να βρισκόταν σε «απομόνωση». Παραδέχεται ότι έφτασε κοντά στην αυτοκτονία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ήταν κατά τη διάρκεια μιας παραμονής της στο νοσοκομείο που έμαθε για πρώτη φορά για το κίνημα #FreeBritney. «Η νοσοκόμα μου έδειξε αποσπάσματα... Θαυμαστές που έλεγαν ότι προσπαθούσαν να καταλάβουν αν με κρατούσαν κάπου παρά τη θέλησή μου, μιλούσαν για το πόσα σήμαινε η μουσική μου γι' αυτούς και πόσο μισούσαν να σκέφτονται ότι υποφέρω τώρα. Ήθελαν να βοηθήσουν. Και μόνο με αυτό που έκαναν, όντως βοήθησαν».

Μόλις επέστρεψε στο σπίτι της, λέει ότι κατήγγειλε τον πατέρα της, τον Ιούνιο του 2021. Όταν κατάφερε να πει την ιστορία της στο δικαστήριο, λέει ότι ένιωσε σαν να την «άκουσαν επιτέλους» μετά από 13 χρόνια. Μιλώντας για την απόφαση να τερματίσει τη νομική ρύθμιση, η οποία ήρθε τον Νοέμβριο του 2021, λέει: «Και τώρα, επιτέλους, ήταν η δική μου ζωή».

Ο Sam Asghari και το μήνυμά της προς τους θαυμαστές της

Η Spears περιγράφει τη γνωριμία με τον πρώην πλέον σύζυγό της, Hesam (Sam) Asghari, στα γυρίσματα του βίντεο κλιπ για το τραγούδι της «Slumber Party» και λέει ότι τον ερωτεύτηκε αμέσως. Το βιβλίο κυκλοφόρησε πριν από τον χωρισμό τους, οπότε δεν υπάρχουν λεπτομέρειες. 

Η Spears λέει ότι ο Asghari τη βοήθησε να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα και ότι ήθελαν να κάνουν παιδί, αλλά, όπως είπε κατά τη διάρκεια των δικαστικών ακροάσεων της κηδεμονίας της, της είχε τοποθετηθεί ενδομήτριο σπείραμα και ο πατέρας της δεν της επέτρεπε να το αφαιρέσει. Μετά το τέλος της επιτροπείας, έμεινε πράγματι έγκυος, αλλά απέβαλε.

«Ήμουν συντετριμμένη που έχασα το μωρό. Για άλλη μια φορά, όμως, χρησιμοποίησα τη μουσική για να με βοηθήσει να αποκτήσω διορατικότητα και προοπτική. Κάθε τραγούδι που τραγουδάω ή χορεύω μου επιτρέπει να πω μια διαφορετική ιστορία και μου δίνει έναν νέο τρόπο διαφυγής. Η ακρόαση μουσικής στο τηλέφωνό μου με βοηθά να αντιμετωπίσω τον θυμό και τη θλίψη που αντιμετωπίζω ως ενήλικας. Είμαι ελεύθερη τώρα. Είμαι απλά ο εαυτός μου και προσπαθώ να θεραπευτώ. Επιτέλους, μπορώ να κάνω ό,τι θέλω, όποτε θέλω. Και δεν θεωρώ ούτε λεπτό από αυτό δεδομένο...». 

Πηγή: skai.gr