Brad Pitt: Ο πιο σέξι ηθοποιός του Χόλιγουντ είναι και πλούσιος - Πάνω από 400 εκατ. δολάρια η περιουσία του

Ο 59χρονος μπαμπάς έξι παιδιών μεγάλωσε στην Οκλαχόμα

Ο Μπραντ Πιτ είναι ευρέως αναγνωρισμένος ως ένας από τους πιο όμορφους άνδρες του Χόλιγουντ και είναι επίσης ένας από τους πλουσιότερους! Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η καθαρή αξία του ηθοποιού ανέρχεται στα 400 εκατ. δολάρια μετά από δεκαετίες στη showbiz.

Ο 59χρονος μπαμπάς έξι παιδιών μεγάλωσε στην Οκλαχόμα, και παρόλο που σύμφωνα με πληροφορίες, δύο εβδομάδες πριν πάρει πτυχίο του, τα παράτησε και μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να ακολουθήσει το πραγματικό του πάθος: να γίνει ηθοποιός. 

Μετά από μια σειρά μικρών ρόλων τη δεκαετία του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90, πήρε έναν ρόλο στην ταινία «Interview with the Vampire», που τον έκανε να ξεχωρίσει. 

Είναι αλήθεια πως το το ταλέντο και η ομορφιά του τον βοήθησαν να εξασφαλίσει πολλές ακόμα δουλειές όπως να πρωταγωνιστήσει στη ταινία «Fight Club», ενώ το 1996 κέρδισε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ταινία «12 Monkeys».

Μόλις έγινε διάσημος, ο ηθοποιός άρχισε να κερδίζει γύρω στα 20 εκατ. δολάρια ανά ταινία, που ήταν ο φημολογούμενος μισθός του για blockbusters όπως το «Mr. & Mrs. Smith» και το «Bullet Train».

Ωστόσο, το Variety αποκάλυψε ότι συμφώνησε να δεχτεί μείωση μισθού κατά 50% για την ταινία «Once Upon a Time in Hollywood». Τελικά ήταν η σωστή κίνηση, καθώς κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ για την ταινία του 2019.

Ο σούπερ σταρ κέρδισε αύξηση αμοιβής για την επερχόμενη ταινία του «Formula One», με το Variety να αναφέρει ότι θα αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 30 εκατ. δολαρίων. Ο ηθοποιός έχει ήδη ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας στο εξωτερικό. 

Ο Πιτ κέρδισε, επίσης, μεγάλες αμοιβές από άλλες επιχειρήσεις, όπως η συμφωνία του με την ιταλική μάρκα μηχανών καφέ De'Longhi's, για την οποία λειτουργεί ως πρεσβευτής πρωταγωνιστώντας στις διεθνείς καμπάνιες της. 

Επιπλέον, ο ηθοποιός και καλλιτέχνης έχει κερδίσει αρκετά χρήματα και από την πώληση των γλυπτών του. Μια άλλη μορφή εισοδήματος για τον Πιτ είναι το Château Miraval, το γαλλικό οινοποιείο που αγόρασε μαζί με την πρώην σύζυγό του, Αντζελίνα Τζολί, ωστόσο, οι δυο τους βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη για την επιχείρηση από τότε που χώρισαν.

Πρόσφατα, ο ηθοποιός κατέθεσε αγωγή εναντίον της πρώην συζύγου του, ισχυριζόμενος ότι παραβίασε το συμβόλαιό τους, πουλώντας το μερίδιό της πριν εγκρίνει τον αγοραστή. Πιστεύει ότι έκανε τη συμφωνία για να αμαυρώσει την εικόνα της μάρκας, καθώς φέρεται να πιστεύει ότι ο άνθρωπος στον οποίο το πούλησε, ο ιδιοκτήτης της Stoli, Yuri Shefler, είναι ένας Ρώσος ολιγάρχης με δεσμούς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η πρώην εταιρεία της Αντζελίνα Τζολί, Nouvel, που κατείχε τις μετοχές της στο οινοποιείο, άσκησε ανταγωγή και τον κατηγόρησε ότι έκανε κακή διαχείριση των χρημάτων και ότι ο ηθοποιός τα χρησιμοποίησε για τα δικά του προσωπικά σχέδια.

Πηγή: skai.gr