Κλείσιμο

Beyonce: Ανοίγει πόλεμο με την εφορία – Δεν πληρώνει φόρο 2,7 εκατ. δολαρίων

Η διάσημη τραγουδίστρια Beyonce αμφισβητεί ευθέως το φορολογικό δικαστήριο των ΗΠΑ, καθώς την υποχρεώνει να πληρώσει πρόστιμο ύψους 2,7 εκατ. δολαρίων για τα έτη 2018 και 2019 

Σύμφωνα με τη λεγόμενη «ειδοποίηση ανεπάρκειας», η 41χρονη σταρ οφείλει επιπλέον φόρο ύψους 805.850 δολαρίων για το έτος 2018 και 1.442.747 δολάρια για το 2019, καθώς και συνδυασμένα πρόστιμα ύψους 449.719,40 δολαρίων. Στην αίτησή της, που κατέθεσε στις 17 Απριλίου, η Beyonce ισχυρίζεται ότι η εφορία έκανε λάθος, όταν αρνήθηκε εκπτώσεις εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 850.000 δολάρια σε φιλανθρωπικές εισφορές το 2018.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Με καθαρή αξία περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια, η διάσημη τραγουδίστρια είναι μία από τις πιο επιτυχημένες καλλιτέχνιδες όλων των εποχών. Ο σύζυγός της Jay Z, ο οποίος έχει επίσης συμμετοχή σε πολλές επιτυχημένες επιχειρήσεις, έχει περιουσία που αγγίζει τα 2,5 δισ. δολάρια.

Οι φορολογούμενοι εντός των ΗΠΑ έχουν προθεσμία 90 ημερών από την ημερομηνία της ειδοποίησης για να υποβάλουν αίτηση αμφισβήτησης της αρχικής εκτίμησης.

Εκτός από τα 868.766 δολάρια που αποδίδονται σε μεταφορά φιλανθρωπικής συνεισφοράς από το 2018, η τραγουδίστρια αμφισβητεί τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, καθώς «ενήργησε λογικά και καλόπιστα», σύμφωνα με την ίδια. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Η Beyoncé βρίσκεται πίσω από το δημόσιο φιλανθρωπικό ίδρυμα BeyGOOD. Το φιλανθρωπικό ίδρυμα προσφέρει εκπαιδευτικές υποτροφίες, υποστηρίζει την πρακτική άσκηση και δίνει την ευκαιρία σε νέους να δημιουργήσουν μικρές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό.

Εκτός από το να βοηθάει φοιτητές των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, βοηθάει, επίσης, τους νέους να προετοιμαστούν για μόνιμες θέσεις εργασίας.

Η Beyoncé συνίδρυσε, επίσης, το Chime for Change το 2013 μαζί με τη Salma Hayek, το οποίο έχει συγκεντρώσει περίπου 19 εκατ. δολάρια για την υποστήριξη έργων που προωθούν την ισότητα των φύλων σε όλο τον κόσμο. Μετά τον τυφώνα Κατρίνα, υποσχέθηκε 1 εκατ. δολάρια στην προσπάθεια ανακούφισης του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Το 2006, επισκέφθηκε την Αφρική και δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ για την παγκόσμια κρίση του νερού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Πηγή: skai.gr