Angelina Jolie: Οι πρώτες φωτογραφίες της ηθοποιού ως Μαρία Κάλλας

Το σενάριο, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από την απεργία της WGA, είναι του Στίβεν Νάιτ

Η Αντζελίνα Τζολί θα υποδυθεί τη μεγαλύτερη λυρική τραγουδίστρια του 20ου αιώνα, Μαρία Κάλλας, στη νέα ταινία του Χιλιανού σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού, Πάμπλο Λαρέν.

Βασισμένη σε αληθινές μαρτυρίες, η ταινία «Maria» ξετυλίγει την πολυτάραχη, όμορφη και τραγική ιστορία της ζωής της κορυφαίας σοπράνο και εστιάζει στις τελευταίες ημέρες της στο Παρίσι τη δεκαετία του 1970. Το σενάριο, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από την απεργία της WGA, είναι του Στίβεν Νάιτ.

Η Αντζελίνα Τζολί

Η ανεξάρτητη παραγωγή έχοντας προσωρινή συμφωνία με το σωματείο SAG-AFTRA ξεκινά τα γυρίσματα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα οκτώ εβδομάδων στο Παρίσι, την Ελλάδα, τη Βουδαπέστη και το Μιλάνο. 

Η Αντζελίνα Τζολί

Η Αντζελίνα Τζολί ισορροπεί μεταξύ των λίγων ταινιών στις οποίες πρωταγωνιστεί, ανάμεσα στις άκρως εμπορικές -όπως οι «Maleficent», «Kung Fu Panda» και «Marvel's Eternals»- και τις πολύ προσωπικές, όπως οι «Those Who Wish Me Dead» και «By the Sea», τις οποίες σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε μαζί με τον πρώην σύζυγό της, Μπραντ Πιτ. Έχει επίσης τη μάρκα μόδας της, διαφημιστικές υποχρεώσεις, εταιρείες και ανθρωπιστικό έργο.

Οι δύο μοναδικές εικόνες από την ταινία «Maria» δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. Η Αντζελίνα Τζολί είναι εντυπωσιακή. 

Ο 47χρονος Πάμπλο Λαρέν είναι γνωστός στο Χόλιγουντ για τις βιογραφίες του. Το 2016, έγινε διάσημος με το «Neruda», μια ταινία για τον Χιλιανό ποιητή Pablo Neruda, που «θριάμβευσε» στα κινηματογραφικά φεστιβάλ. Αλλά ήταν πραγματικά το «Jackie», το οποίο διερεύνησε τον πόνο και το τραύμα της Ζακλίν Κένεντι μετά τη δολοφονία του συζύγου της, Τζον Φ. Κένεντι, που του εξασφάλισε πραγματικά τη διασημότητα. Την εμβληματική φιγούρα υποδύθηκε η Natalie Portman, η οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ για την ερμηνεία της (το κέρδισε τελικά η Emma Stone για το «La La Land»).

Υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες όταν το «Spencer», ένα πολύ προσωπικό πορτρέτο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και της απόφασής της να χωρίσει από τον τότε πρίγκιπα Κάρολο, βγήκε στις αίθουσες το 2021. Τη Lady Di υποδυόταν η Kristen Stewart, η οποία χάρη στον ρόλο της απέσπασε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ, αν και το βραβείο πήγε στην Jessica Chastain για το «The Eyes of Tammy Faye».

Τώρα, ο Λαρέν εξερευνά έναν άλλο πολύπλοκο γυναικείο χαρακτήρα: Την Ελληνίδα ντίβα Μαρία Κάλλας. Η ταινία θα μπορούσε να φέρει στην Τζολί την τρίτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ και το δεύτερο Όσκαρ. Προς το παρόν, η πρόκληση είναι η επίτευξη της σωματικής ομοιότητας, καθώς η Μαρία Κάλλας είναι ένα γνωστό δημόσιο πρόσωπο και την έχουν υποδυθεί η Fanny Ardant στην ταινία «Callas Forever» του Franco Zeffirelli (2002), η Paz Vega στην ταινία «Grace de Monaco» (2014) και η Jane Seymour στην τηλεοπτική ταινία «Onassis: The Richest Man in the World», (1988). 

Πρωταγωνιστούν, επίσης, οι Pierfrancesco Favino, Alba Rohrwacher και Kodi Smit-McPhee.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @buseonthego

Πηγή: skai.gr