Κλείσιμο

O ηθοποιός Άλαν Κάμινγκ επέστρεψε βασιλικό βραβείο και μιλά για «τοξικότητα» της Βρετανικής Αυτοκρατορίας

«Σήμερα είναι τα 58α γενέθλιά μου και θέλω να σας πω για κάτι που έκανα πρόσφατα για τον εαυτό μου. Επέστρεψα το OBE μου»

Την απόφαση να επιστρέψει το βασιλικό βραβείο που έχει λάβει, πήρε ο διάσημος ηθοποιός Άλαν Κάμινγκ, ευρύτερα γνωστός για τις συμμετοχές του στα Χ-Μen 2, Spy Kids και The Good Wife", προκειμένου να μην σχετίζεται, όπως δήλωσε, επ' ουδενί με την «τοξικότητα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας».

«Σήμερα είναι τα 58α γενέθλιά μου και θέλω να σας πω για κάτι που έκανα πρόσφατα για τον εαυτό μου. Επέστρεψα το OBE μου» ανέφερε ο ηθοποιός σε ανάρτησή του στο Instagram.

Το βραβείο Officer of the British Empire (OBE) απονέμεται σε άτομα που έχουν διαγράψει σημαντική πορεία στον τομέα τους και θεωρείται μια βράβευση υψηλότατου κύρους σε συμβολικό επίπεδο.

Ο Κάμινγκ έλαβε το βραβείο αυτό πριν 14 χρόνια και όπως περιέγραψε στην ανάρτησή του, τότε ένιωθε απίστευτα ευγνώμων που βρέθηκε στον κατάλογο τιμητικών διακρίσεων για τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ.

Μάλιστα με το εν λόγω βραβείο αναγνωρίστηκε, πέραν από τις υπηρεσίες του στον κινηματογράφο, το θέατρο και τις τέχνες και η ακτιβιστική του δράση για ίσα δικαιώματα στην gay και λεσβιακή κοινότητα.

Εντούτοις, όπως αναφέρει, ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ τον έκανε να αναλογιστεί την τιμή που έλαβε και ειδικότερα την σημασια του θεσμού που του την απένειμε.

«Ο θάνατος της βασίλισσας και οι συζητήσεις που ακολούθησαν σχετικά με τον ρόλο της μοναρχίας και, κυρίως, τον τρόπο με τον οποίο η Βρετανική Αυτοκρατορία επωφελήθηκε εις βάρος (και με τον θάνατο) των ιθαγενών σε όλο τον κόσμο, μου άνοιξαν πραγματικά τα μάτια» έγραψε και σημείωσε πως έχει ενδοιασμούς για τη σύνδεσή του «με την τοξικότητα της αυτοκρατορίας»

«Επέστρεψα το βραβείο μου, εξήγησα τους λόγους και επανέλαβα τη μεγάλη μου ευγνωμοσύνη που μου δόθηκε εξαρχής. Τώρα είμαι ξανά ο απλός, παλιός Άλαν Κάμινγκ. Χρόνια μου πολλά» συνόψισε.

Πηγή: skai.gr