Κλείσιμο

Η Βρετανία ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού Novavax

Στην έγκριση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού Novavax για άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών προέβη την Πέμπτη η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Βρετανίας (MHRA). Πρόκειται για το πέμπτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που εγκρίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Το εμβόλιο Nuvaxovid έλαβε άδεια χρήσης για πρώτη και δεύτερη δόση αφότου διαπιστώθηκε ότι πληροί τα απαιτούμενα πρότυπα ασφάλειας, ποιότητας και αποτελεσματικότητας, δήλωσε η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου στην ανακοίνωσή της.

Η έγκριση του εμβολίου από τη Βρετανία ελήφθη λίγες ημέρες αφότου η φαρμακευτική εταιρεία υπέβαλε αίτηση για άδεια χρήσης στις ΗΠΑ, μετά από μήνες προβλημάτων όσον αφορά την ανάπτυξη και την παραγωγή του.

"Συνεχίζουμε το ζωτικής σημασίας έργο μας όσον αφορά την ασφάλεια όλων των εμβολίων κατά του κορονοϊού προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα οφέλη τους για την προστασία των ανθρώπων από τη νόσο Covid-19 συνεχίζουν να υπερτερούν των κινδύνων, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της MHRA, June Raine.

Μετά την έγκριση από την MHRA, η Μικτή Επιτροπή Ανοσοποίησης και Εμβολιασμού θα εκδώσει κατευθυντήριες οδηγίες για τη χρήση του εμβολίου στο πρόγραμμα εμβολιασμού της Βρετανίας κατά του κορωνοϊού.

Στις 21 Φεβρουαρίου αναμένονται στη χώρα μας οι 474.000 δόσεις του νέου εμβολίου κατά του κορωνοϊού Novavax όπως τόνισε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: reuters.com