Βοιωτία: Εκκενώθηκαν συνολικά 4 χωριά στο Δίστομο

Σύμφωνα με το δήμαρχο Λιβαδειάς  Γιάννη Ταγκαλέγκα «εκτός από του δυο οικισμούς Ταρσό και Καρυώτη που απεστάλησαν μηνύματα από το 112 για εκκένωση, κρίθηκε αναγκαίο ότι θα πρέπει να εκκενωθούν και οι οικισμοί  'Αγιος Αθανάσιος και Παναγιά Καλαμιώτισσα

Η φωτιά στη Βοιωτία, ξεκίνησε από τον οικισμό Λαζαρέϊκα πίσω από το εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδος στα Ασπρα Σπίτια λίγο πριν τις 7 εχθές το απόγευμα και οι ισχυροί άνεμοι πολύ γρήγορα οδήγησαν τη φωτιά να αναπτύξει ένα τεράστιο μέτωπο προς όλες τις κατευθύνσεις.

Παρά το γεγονός ότι το μέτωπό της φωτιάς ήταν σε πλαγιές με πολύ χαμηλή βλάστηση, οι άνεμοι στην περιοχή, που έπνεαν 8 και 9 μποφόρ, οδηγούσαν τις φλόγες σε κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Λιβαδειάς  Γιάννη Ταγκαλέγκα «εκτός από του δυο οικισμούς Ταρσό και Καρυώτη που απεστάλησαν μηνύματα από το 112 για εκκένωση, κρίθηκε ότι θα πρέπει να εκκενωθούν άλλοι δυο. Ο οικισμός 'Αγιος Αθανάσιος και ο οικισμός Παναγιά Καλαμιώτισσα που είναι και μεγαλύτερος. Έτσι έχουν εκκενωθεί συνολικά 4 οικισμοί, καθώς η πορεία της φωτιάς κατευθυνόταν προς αυτούς.

Σύμφωνα με τον κ. Ταγκαλέγκα που «ακόμη και τώρα η ένταση των ανέμων είναι ιδιαίτερα ισχυρή και δεν επιτρέπει ουσιαστική παρέμβαση στις επίγειες δυνάμεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ