Τοξοβόλος: Αναζητείται συνεργός – Ανησυχία για τα ευρήματα στο νέο κρησφύγετο 

Ανησυχίες προκαλούν τα ευρήματα στο νέο κρησφύγετο του «Τοξοβόλου» του Συντάγματος στα Σεπόλια που εντόπισε τη Δευτέρα η αντιτρομοκρατική, ενώ αναζητείται και συνεργός της ομάδας που παραμένει ελεύθερος. Το δώμα των Σεπολίων είχε νοικιάσει από τον Οκτώβριο του 2019 η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, συνεργάτης της Πόλας Ρούπα, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας.  

Tο δώμα, στην οδό Οιδίποδος, ήταν το κρησφύγετο της συνεργού της Πόλας Ρούπα και του τοξοβόλου του Συντάγματος, Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου. Το δεύτερο στα Πατήσια, που είχε νοικιάσει η Δήμητρα Βαλαβάνη, ήταν σε μικρή απόσταση. Και στα δύο σπίτια βρέθηκαν ποδήλατα.

Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ ψάχνει κι άλλα κρησφύγετα. Η ανησυχία έγκειται στα 15 κλειδιά που βρέθηκαν. Πέντε  είχε η Αθανασοπούλου, άλλα 5 βρεθήκαν στο σπίτι στον Άγιο Νικόλαο Πατησίων κι άλλα 5 στα Σεπόλια. Δυο μόλις από αυτά ανήκαν στο δώμα στα Σεπόλια, και άνοιγαν την πόρτα εισόδου και το λουκέτο. 

Εκτιμάται ότι τα άλλα κλειδιά αφορούν ένα οίκημα ασφάλειας, ένα γκαράζ οπού υπάρχει αποθηκευμένος οπλισμός, ίσως και χρήματα, και τουλάχιστον ένα ακόμα αυτοκίνητο.  Αναλυτικά:

Τα κλειδιά

-    Σύνολο 15 κλειδιά 
-    2 άνοιξαν το δώμα στα Σεπόλια 
-    Υποψίες για ένα σπίτι και ένα γκαράζ 
-    Τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο 

Τα «περίεργα» ευρήματα 

-    Ασύρματος με συχνότητες της ΕΛΑΣ – Είναι ο δεύτερος, ο ένας είχε εντοπιστεί στην κατοχή των συλληφθέντων στην Αγία Παρασκευή  
-    Ψεύτικα γένια ιερέα και 
-    Μηχανισμός απενεργοποίησης immobilizer 

Ο πρωταρχικός στόχος πλέον είναι ο συνεργός:

-    25 ετών 
-    Μετρίου αναστήματος
-    «Διαχειριστής» διαμερισμάτων 
-    Διαθέτει χρήματα - όπλα της ομάδας

H Αθανασοπούλου είχε ενοικιάσει το διαμέρισμα έναντι 250 ευρώ 15 μέρες μετά την ενοικίαση του πρώτου κρησφύγετου στον Άγιο Νικόλαο και μετακινούνταν με ποδήλατο. Μάλιστα στελέχη της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως έκαναν ποδηλατάδες συνεννοήσεων με την Δήμητρα Βαλαβάνη που είχε νοικιάσει το σπίτι στην οδό Ναυάρχου Βότση. Τα δυο κτίρια έχουν απόσταση 3 χιλιόμετρα το ένα από το άλλο

Το κτίριο είχε τεθεί υπό 24ωρη παρακολούθηση από τους αστυνομικούς από την προηγούμενη Πέμπτη, αναμένοντας τυχόν εμφάνιση κάποιου ασύλληπτου συνεργού των τριών της Αγίας Παρασκευής. Στελέχη της αντιτρομοκρατικής το εντόπισαν την περασμένη Πέμπτη, την ίδια στιγμή με το διαμέρισμα στον Άγιο Νικόλαο. Μέσα σε αυτό οι αστυνομικοί εντόπισαν:

•    2 κινητά τηλέφωνα
•    φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
•    πλήθος κλειδιών
•    φορητός ασύρματος.

Μάλιστα, το ένα από τα δυο κινητά ήταν αναμμένο και φόρτιζε στην πρίζα. Η Αθανασοπούλου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το χρησιμοποιούσε για να επικοινωνεί με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ το διαμέρισμα έγινε «φύλλο και φτερό» σε μια προσπάθεια εντοπισμού δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού. Το διαμέρισμα έχει σφραγισθεί και οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής ενδέχεται να επιστρέψουν την Τρίτη για να συνεχίσουν τις έρευνες 
«Η κοπέλα έμενε εδώ τους τελευταίους μήνες. Ποτέ δεν προσπάθησε να αποκτήσει σχέσεις με τη γειτονιά. Τις περισσότερες φορές έφευγε από το δώμα σχεδόν τρέχοντας. Τις τελευταίες μέρες ακούσαμε φασαρία από το δώμα χωρίς όμως να ξέρουμε τι έγινε» δήλωσε στον ΣΚΑΪ μια ένοικος του κτιρίου.

Οι αστυνομικοί αναζητούσαν πληροφορίες πόρτα - πόρτα για τους Μιχαηλίδη, Αθανασοπούλου και Βαλαβάνη, δείχνοντας φωτογραφίες των συλληφθέντων. 

«Ούτε το όνομα της δεν είχαμε μάθει... Έφευγε και γυρνούσε πάντοτε βιαστική. Συνήθιζε να φοράει ένα καπέλο και πάντα σήκωνε το κασκόλ το πρόσωπο της. Την είχα δει παλαιότερα που είχε καλό καιρό να κυκλοφορεί με ποδήλατο μαζί με μία φίλη της. Λίγες ημέρες πριν από την σύλληψη της ακούσαμε θόρυβο σαν να έσερναν βαριά αντικείμενα. Δεν είχαμε καταλάβει επισκέψεις» δήλωσε ένας άλλος ένοικος.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής δίνουν αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό άλλων χώρων που είχαν ενοικιάσει τα τρία άτομα, σε μια προσπάθεια εντοπισμού της γιάφκας με τα όπλα που όπως εκτιμούν διέθεταν οι συλληφθέντες.

Πηγή: skai.gr