Στο κρησφύγετο του «Τοξοβόλου»: Τα πρόσωπα που αναζητούν οι αρχές (vid)

Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής τοποθετείται πλέον ο άγνωστος άνδρας, ο οποίος ισχυριζόμενος ότι το διαμέρισμα ανήκει στον αδερφό του που πέθανε πρόσφατα, συναντήθηκε με καθαριστή του διαμερίσματος την περασμένη Πέμπτη ( 30-1) και του έδωσε τα κλειδιά  με εντολή να πετάξει ό,τι υπήρχε μέσα και να το καθαρίσει πολύ καλά. 

Από τις αρχές θεωρείται πως είχε ρόλο διαχειριστή στο κρησφύγετο.

Σύμφωνα με την κατάθεση του καθαριστή πρόκειται για 25χρονο μετρίου αναστήματος  ο οποίος εμφανίστηκε φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλα που δεν επέτρεπε στον καθαριστή να δει καθαρά το πρόσωπό του.

Το γεγονός αυτό δεν του προξένησε εντύπωση καθώς κατά την ημέρα του ραντεβού είχε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία.

Ο 25χρονος ήρθε σε επικοινωνία με τον καθαριστή, το βράδυ της Τετάρτης, μέσω τηλεφώνου και τον εντόπισε από αγγελία που είχε τοποθετήσει ο τελευταίος τόσο σε εφημερίδες όσο και στο διαδίκτυο, ζητώντας εργασία.

Συνεννοήθηκαν να συναντηθούν σε κεντρικό σημείο της πόλης και μάλιστα τον προέτρεψε να πάρει ό, τι θέλει από το διαμέρισμα, αφού καθαρίσει, καθώς λόγω συναισθηματικής φόρτισης δεν επιθυμούσε υποτίθεται να κρατήσει αντικείμενα που του θύμιζαν τον αδερφό του.

Του έδωσε 60 ευρώ και του ζήτησε να αφήσει, φεύγοντας, τα κλειδιά κάτω από το πατάκι εισόδου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ασφάλεια είναι πεπεισμένη πως από την σύλληψη του «Τοξοβόλου» και των δύο γυναικών έως και το ραντεβού του με τον καθαριστή ο 25χρονος είχε περάσει από το διαμέρισμα ώστε να αδειάσει τον χώρο από χρήματα ,υπολογιστές κι ενδεχομένως όπλα.

Η εικασία αυτή στηρίζεται στο γεγονός πως ντουλάπια και συρτάρια βρέθηκαν ανοικτά με τον χώρο να δείχνει πως κάποιος αφαίρεσε βιαστικά αντικείμενα.
Την ίδια ώρα οι αρχές αναζητούν ένα ακόμη πρόσωπο. 

Τα άτομα αυτά φέρεται να ήταν συνεργοί του «Τοξοβόλου» του Συντάγματος στη ληστεία που έγινε πέρσι το καλοκαίρι στην  Ερυμάνθεια Αχαΐας.

Τέλος οι αρχές εκτιμούν πως υπάρχουν τουλάχιστον τρία ακόμη κρησφύγετα και δύο οχήματα που ίσως λειτουργούσαν ως κινητά οπλοστάσια.

Πηγή: skai.gr