Θεσσαλονίκη: Φορτηγό παντός καιρού μετατράπηκε σε σπίτι- Φωτογραφίες

Oικογένεια έχει επιλέξει να μετατρέψει ένα όχημα σε… σπίτι. Ο Oliviev, η Kongkea και ο 8χρονος γιος τους Sovanna αυτές τις μέρες βρίσκονται με το...σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη 

Ένα φορτηγό που μετατράπηκε σε σπίτι και που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ανέσεις ενός σύγχρονου διαμερίσματος, καλύπτει τις ανάγκες μιας οικογένειας η οποία ταξιδεύει με αυτό σε όλο τον κόσμο.

 Ο Γάλλος Oliviev μαζί με τη σύζυγό του Kongkea με καταγωγή από την Καμπότζη και τον 8χρονο γιο τους Sovanna, έχουν πάρει την απόφαση να αλλάξουν την ζωή τους.   

φορτηγο

«Αποφασίσαμε να αλλάξουμε τη ζωή μας και ζούμε στην Καμπότζη. Όμως πριν από 4 χρόνια πήραμε την απόφαση να κάνουμε άλλο ένα βήμα» διηγείται  ο Oliviev τον οποίο και συναντήσαμε έξω από το τεράστιο και εντυπωσιακό όχημα το οποίο έχουν μετατρέψει σε ένα κανονικό σπίτι!

φορτηγο

«Είμαστε οικογένεια και αποφασίσαμε να έχουμε ένα μεγάλο όχημα, να ταξιδεύουμε ανά τον κόσμο και  να έχουμε άνεση» πρόσθεσε ο ίδιος.

fo

Πρώτη φορά στην Ελλάδα, τρεις μέρες στη Θεσσαλονίκη
Η οικογένεια του Oliviev και της Kongkea έφτασε χθες στη Θεσσαλονίκη και όπως χαρακτηριστικά μας είπαν, από τις πρώτες ώρες παραμονής τους στην πόλη, έμειναν ευχαριστημένοι από τον κόσμο και βεβαίως από τον καιρό, αφού ο ήλιος έλουζε το τεράστιο όχημα – σπίτι τους.

Στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη εδώ και τρεις μήνες, «πήγαμε Κρήτη, Πελοπόννησο, Αθήνα,  Δελφούς, Μετέωρα και σήμερα (σ.σ. χθες) είμαστε εδώ Θεσσαλονίκη» μου είπε ο Oliviev ενώ πριν φτάσουν την προηγούμενη είχαν περάσει και από τους Νέους Πόρους της Πιερίας.

Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτονται την Ελλάδα. «Ήθελα εδώ και πολλά χρόνια να έρθω στην Ελλάδα, αλλά μέχρι τώρα δεν τα είχα καταφέρει», λέει ο Oliviev, ο οποίος τώρα είναι συνταξιούχος, προσθέτοντας ότι τους άρεσε πολύ όλα όσα είδαν συγκρίνουν τη χώρα μας με την… Ισπανία.

Αυτοκίνητο… παντός καιρού
Το αυτοκίνητο είναι τεράστιο. Έχει μήκος 10,50 μέτρα, 12 μέτρα μαζί με τον εξοπλισμό στο πίσω μέρος για τη ρεζέρβα. Έξι τεράστιες ρόδες και 7 φωτοβολταϊκά στην οροφή του που παράγουν 1.600 κιλοβατώρες.

«Ξεκινήσαμε πριν από 16 μήνες από την Ουκρανία (σ.σ. το όχημα έχει ουκρανικές πινακίδες κυκλοφορίας), διασχίσαμε την Ευρώπη, μετά τη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσουμε για Τουρκία» είπαν ο Oliviev και η Kongkea και στη συνέχεια ενδεχομένως να πάνε Αρμενία, Ιράν, Ιράκ, Παλαιστίνη. «Θέλουμε να πάμε και στις υπόλοιπες ηπείρους, στην Αφρική, Αμερική κτλ.» πρόσθεσαν.

Το όχημα – σπίτι τους είναι ένα αυτοκίνητο αποστολής που αντέχει σε συνθήκες παντός καιρού, από τους – 40 βαθμούς Κελσίου μέχρι τους + 50 βαθμούς Κελσίου, από την Αλάσκα μέχρι την έρημο.

Πηγή: grtimes.gr