Θεοδωρικάκος -ΣΚΑΪ: 100 περιπολικά κάθε νύχτα στον δρόμο- Πότε -πού θα δούμε τους 1026 νέους αστυνομικούς (vid)

Για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, τα επεισόδια στην Σταυρούπολη, καθώς και για τις έρευνες για ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, οι οποίες παρακινούν σε ανυπακοή κατά των μέτρων της πανδημίας και διαδίδουν fake news για τον κορωνοϊό, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε πρώτη του εμφάνιση σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον ΣΚΑΪ και την Σία Κοσιώνη.

Ο υπουργός ανέφερε πως το 70% της εγκληματικότητας βρίσκεται στην Αττική αλλά στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει μόλις το 30% των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. Γι αυτό τον λόγο εξήγησε πως το σύνολο των δυνάμεων που αποφοιτούν από την σχολή την Κυριακή ένας αριθμός 1026 ατόμων ανδρών και γυναικών θα διατεθούν στο λεκανοπέδιο Αττικής σημειώνοντας πως το μήνυμα είναι να υπάρχει ασφάλεια στην κοινωνία.

Παράλληλα, δήλωσε πως από 1η Νοεμβρίου 100 περιπολικά κάθε νύχτα θα βρίσκονται στον δρόμο. Συγκεκριμένα, είπε η διάθεση των 1026 αυτών ατόμων σε όλα τα αστυνομικά τμήματα θα δώσει την δυνατότητα κάθε βράδυ από τις 00.00 την νύχτα έως τις 6.00 το πρωί να υπάρχουν 100 στελεχωμένα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ στις γειτονιές όλων των αστυνομικών τμημάτων.

Για τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης τόνισε πως κανένας είδος βίας δεν είναι ανεχτό και μια οργανωμενη πολιτεία είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίζει τετοιες καταστάσεις αποτελεσματικά αναφέροντας πως η αστυνομία αντέδρασε έγκαιρα.

Υπογράμμισε πως δεν θα επιτραπεί η ύπαρξη ξανά ναζιστικών δολοφονικών σχηματισμών όπως ήταν η Χρυσή Αυγή καθώς όπως εξήγησε είναι ολοφάνερο ότι στα συγκεκριμένα σχολεία οι μαθητές και όσοι προέβησαν στις βίαιες αυτές πράξεις προέρχονται από αυτό τον χώρο. «Η αστυνομία έδρασε με αποτελεσματικότητα και συντονισμένο σχέδιο που είχε ως στόχο να αποφευχθούν τα επεισόδια. Αυτό δεν κατέστη δυνατό διότι μέσα στο σχολείο υπήρχαν κοκτέιλ μολοτοφ από ακροδεξιούς μαθητές» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως ο ίδιος σοκαρίστηκε όταν είδε νεαρα παιδιά να χαιρετούν ναζιστικά.

Σχετικά με την κριτική της αντιπολίτευσης η οποία μίλησε για ανοχή στη δεξιά βία και ίσες αποστάσεις προκειμένου να μη χαθεί το ακροατήριο της Ακροδεξιάς τόνισε πως η κυβερνηση της ΝΔ είναι αυτή που συνέλαβε την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και πως επι κυβέρνηση της ΝΔ ολοκληρώθηκε η δίκη και καταδικάστηκαν οι επικεφαλείς αυτής της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης προσθέτοντας πως είναι ανεδαφική η κριτική της αντιπολίτευσης. 

Δικογραφίες για τις απάτες των αντιεμβολιαστών 

Αναφορικά με τις δικογραφίες για ιστοσελίδες και fake news αντιεμβολιαστών που παρακινούν σε ανυπακοή κατά των μέτρων της πανδημίας ανέφερε πως αυτό που ερευνάται για 10 υποθέσεις αφορά περιπτώσεις που εξελίσσεται απάτη και ολοφάνερη διασπορά ψευδών ειδήσεων με ανθρώπους που στο πλαίσιο της ακραίας συνωμοσιολογίας τους επιτίθενται στην κυβέρνηση και το κράτος θεωρώντας ότι η διαδικασία του εμβολιασμού είναι εσχάτη προδοσία για την πατρίδα.  

Πηγή: skai.gr