Επεισόδια-Σταυρούπολη: Kαραμπίνες και αεροβόλα στα σπίτια συλληφθέντων-Τα ευρήματα «σοκ»

Ευρήματα σοκ στα σπίτια των συλληφθέντων μετά τα επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης εντόπισαν οι αρχές κατά την διάρκεια κατ’ οίκον ερευνών που πραγματοποίησαν .

Η κόντρα μεταξύ των φοιτητών και των μαθητών του σχολείου είχε ξεκινήσει από τις 23 Σεπτεβρίου, όταν και οι πρώτοι πραγματοποιούσαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο σχολείο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα κάποιοι από τους μαθητές που συνελήφθησαν να αποτελούν μέλη κάποιου θύλακα ακροδεξιάς τάσης.

Αναλυτικά οι αρχές στο σπίτι ενός 15χρονου που συνελήφθη , εντόπισαν και κατέσχεσαν τα εξής:

  • 2 περίστροφα αερίου και 6 φυσίγγια
  • 1 θήκη όπλου
  • 1 μαχαίρι και 1 σουγιάς
  • 1 κοντάρι
  • 1 ξύλινο μπαστούνι του μπέιζμπολ 
  • 1 κυνηγετική καραμπίνα 
  • 17 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου

Ενώ σε μια άλλη οικία μαθητή εντοπίστηκε 1 αεροβόλο πιστόλι και 2 μαχαίρια.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 60 προσαγωγές και 11 συλλήψεις.

Οι κατ’ οίκον έρευνες της ΕΛΑΣ για τα άτομα που έχουν εμπλακεί στα επεισόδια συνεχίζονται.

Χθες ένα 19χρονος συνελήφθη κατά την διάρκεια των επεισοδίων ο οποίος είχε στην κατοχή του  σπρέι πιπεριού, ενώ οι αρχές προχώρησαν και στην σύλληψη ενός ακόμα ατόμου ο οποίος είχε επιτεθεί κατά των φοιτητών και άρπαξε μερικά πανό τα οποία αργότερα βρέθηκαν στο σπίτι του.

Στη Δικαιοσύνη οδηγήθηκαν όλοι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης    

Όλοι οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη που συνδέονται με τα γεγονότα των δύο προηγούμενων 24ωρων στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής, η αστυνομία προχώρησε σε συνολικά έντεκα συλλήψεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν ανήλικους που διώκονται για οπλοκατοχή.

Ως προς την ποινική μεταχείριση των κατηγορούμενων ανηλίκων, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τούς παρέπεμψε να δικαστούν σε Δικαστήριο Ανηλίκων, ορίζοντας δικάσιμους, και τους άφησε ελεύθερους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ένας 15χρονος για τον οποίο δεν προέκυψε συμμετοχή στα επεισόδια, αλλά φέρεται να ανήρτησε σε διαδικτυακή εφαρμογή φωτογραφίες με μαχαίρια και πιστόλια και κατά την έρευνα στο σπίτι του κατασχέθηκαν δύο περίστροφα αερίου με έξι φυσίγγια, ένα μαχαίρι, ένας σουγιάς, μία θήκη όπλου, ένα κοντάρι κι ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. Εκτός από τον ίδιο συνελήφθη κι ο 54χρονος πατέρας του, καθώς κατείχε μία κυνηγετική καραμπίνα και 17 φυσίγγια, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια.

Ο 54χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία (Μονομελές Πλημμελειοδικείο). Στο Αυτόφωρο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο) οδηγήθηκαν και δύο νεαροί, 19 και 20 ετών, που συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια που ξέσπασαν την πρώτη μέρα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Σε βάρος τους, ο εισαγγελέας απήγγειλε δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων (βρέθηκαν στην κατοχή τους ένα αεροβόλο πιστόλι και δύο μαχαίρια).

Πηγή: skai.gr