Λέων σε ΣΚΑΪ: Ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου τα ευρήματα για την μικρή Ίριδα

Για την υπόθεση των τριων νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη και συγκεκριμένα για τα στοιχεία γύρω από τον θάνατο της μικρής Ίριδας, μίλησε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας Γρηγόρης Λέων στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτία.

Στο έξι μηνων βρέφος όπως είπε τα ευρήματα αποτελούν τον ορισμό του ασφυκτικού θανάτου: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ό,τι  ευρήματα έχουμε, ειδικά σε χαρακτηριστικά όργανα όπως σε πνεύμονες και εγκέφαλο είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου. Ακόμα και ένας νέος ιατροδικαστής διαβάσει στα βιβλία για τον ασφυκτικό θάνατο και δει τα ευρήματα στα συγκεκριμένα όργανα, είναι ακριβώς αυτά τα ευρήματα».

Η ιατροδικαστής στην Πάτρα όπως είπε δεν αναμένεται να εκτιμήσει διαφορετικά, κάνωντας λόγο για επιβεβαιωμένο ασφυκτικό θάνατο

Τόνισε επίσης πως θα πρέπει να αιτιολογηθεί το τραύμα μέσα στο στόμα του παιδιού, και δεύτερον το αίμα στο πανάκι: «Το πανάκι συνδέεται κι από την ίδια με το παιδί.  Άρα το αίμα προέρχεται από το παιδί. Για να έχουμε αίμα πρέπει να έχουμε μια πηγή αιμορραγίας. Αυτή βρισκόταν εντός του στόματος άρα φανταζόμαστε όλοι που βρέθηκε το πανάκι».
 

Πηγή: skai.gr