Τέσσερα άτομα «δείχνει» το οπτικό υλικό

Τέσσερα άτομα «δείχνει» το οπτικό υλικό
Tέσσερα νεαρά άτομα με κουκούλες και καπέλα έχουν εντοπίσει οι αστυνομικοί για την έκρηξη της Κυριακής στο εμπορικό κέντρο, από τις κάμερες ασφαλείας, αλλά και αυτές που υπάρχουν στο σταθμό Νερατζιώτισσα. Τα άτομα ήταν ιδιαίτερα προσεκτικά καθώς φαίνεται να γνώριζαν ότι υπήρχαν κάμερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα ακόμη βίντεο που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί δείχνει ένα άτομο στις κυλιόμενες σκάλες να στρίβει προς το σημείο που τοποθετήθηκε η βόμβα, προσπαθώντας να μην καταγράφει η παρουσία του.

Επιπλέον, η αστυνομία έχει εντοπίσει οτι τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έχουν γίνει από καρτοτηλέφωνα, στα βόρεια προάστια.

Τηλεγράφημα του Reuters, που επικαλείται πληροφορίες από την αστυνομία, αναφέρει οτι κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει δύο άτομα που τοποθετούν μισή ώρα πριν από τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, τσάντα μέσα σε κάδο απορριμμάτων.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη της έκρηξης από την οποία τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άνδρες της ασφάλειας και προκλήθηκαν μικρής έκτασης ζημιές.

Το εμπορικό κέντρο The Mall Athens επαναλειτουργεί από την Κυριακή το βράδυ.

Ταξιδιωτική οδηγία από Στέιτ Ντιπάρτμεντ


Προειδοποιήσεις και συστάσεις απευθύνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν ή διαμένουν στην Ελλάδα, μετά την έκρηξη την Κυριακή το πρωί, στο εμπορικό κέντρο The Mall Αthens στο Μαρούσι.

Τούς ζητά να επανεξετάσουν τα σχέδια προσωπικής ασφαλείας τους και να διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης.

Επίσης καλεί τους αμερικανούς πολίτες να εγγραφούν στο ειδικό πρόγραμμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στις αμερικανικές Αρχές, μέσω της πρεσβείας ή του πλησιέστερου προξενείου, να επικοινωνήσουν μαζί τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ανησυχίες για τον τουρισμό


Εντονες ανησυχίες για το τυφλό τρομοκρατικό κτύπημα στην οικονομία εκφράζουν κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες της τουριστικής αγοράς, καθώς φοβούνται επιπτώσεις στον τουρισμό, τη στιγμή μάλιστα που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2013 οι τουριστικές ροές θα είναι κατά πολύ αυξημένες. Τρομοκρατικές ενέργειες κατά οικονομικών στόχων στο παρελθόν είχαν πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο τουριστικό κύμα προς τη χώρα μας.

Τα στοιχεία δείχνουν Πυρήνες της Φωτιάς


Θραύσματα από χύτρα ταχύτητας εντόπισαν οι άνδρες εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της Αστυνομίας, οι οποίοι ερεύνησαν το σημείο όπου, το πρωί της Κυριακής, σημειώθηκε βομβιστική επίθεση στο χώρο του εμπορικού κέντρου «The Mall Athens».

Σημειώνεται πως στο παρελθόν η μοναδική ελληνική τρομοκρατική οργάνωση που έχει χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους σκεύη ήταν η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, με τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να επισημαίνουν ωστόσο πως αυτό το στοιχείο δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι.

Η αστυνομία δεν αποκλείει πάντως και το ενδεχόμενο να εμφανιστεί κάποια νέα οργάνωση που θα αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Επιπλέον, ενεργοποιήθηκαν οι τηλεφωνικοί αριθμοί 170, 1014 και 1964, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και να δίνουν πληροφορίες σχετικά με την έκρηξη. Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Πηγή: skai.gr