Τέμπη - Λάρισα: Ο γιατρός που δίνει τη μάχη στο πλευρό του 20χρονου Γεράσιμου

Ο φοιτητής του ΑΠΘ βρισκόταν στο πρώτο βαγόνι και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, σε κρίσιμη κατάσταση 

Μια από τις καλύτερες μονάδες Εντατικής Θεραπείας στη χώρα διαθέτει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και ένας από τους εξαιρετικότερους «μοναδίστες», είναι ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΓΝΛ Απόστολος Κομνός, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο. 

Στην ΜΕΘ του νοσοκομείου νοσηλεύεται εδώ και 17 ημέρες ο 20χρονος Γεράσιμος από τον Βόλο, ο φοιτητής του ΑΠΘ που βρισκόταν στο πρώτο βαγόνι το βράδυ του πολυνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. 

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, ο εντατικολόγος γιατρός Απόστολος Κομνός και όλη η επιστημονική του ομάδα, έχει «πέσει» πάνω από τον Γεράσιμο, που θεωρείται βαρύ και ο ίδιος μαζί με όλη την επιστημονική ομάδα του δίνουν τεράστια μάχη για να τον κρατήσουν στην ζωή.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ στο ΓΝΛ Απόστολος Κομνός
Ο διευθυντής της ΜΕΘ στο ΓΝΛ Απόστολος Κομνός

Από τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, ο Γεράσιμος εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο και για το λόγο αυτό, γλύτωσε την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε. Ωστόσο, η πρόσκρουση στο έδαφος του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, για τα οποία οι γιατροί τον έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα σε δύο χειρουργεία.

Ο 20χρονος εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακόπουλο και έχει 50-50 τις πιθανότητες να τα καταφέρει.

Όμως όσο περνούν οι μέρες οι πιθανότητες είναι όλο και περισσότερο υπέρ του.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπως ενημερώνει ο κ. Γιαννακόπουλος, νοσηλεύονται δύο ακόμα τραυματίες των Τεμπών, για δύο νέοι άνθρωποι 36 και 21 ετών.

Το ένα περιστατικό έχει αποσωληνωθεί, και το δεύτερο με την κρανιοεγκεφαλική κάκωση δίνει αισιόδοξα μηνύματα. 

Πηγή: onlarissa.gr