Ρόδος: 13χρονος διακινούσε στο σχολείο του φωτογραφίες συμμαθήτριάς του με την οποία είχε σχέση

 Η εισαγγελία διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας στο γυμνάσιο

Αναστάτωση επικρατεί σε γυμνάσιο της Ρόδου μετά το σοκαριστικό συμβάν το οποίο αφορά έναν 13χρονο που διακινούσε πορνογραφικό υλικό στο σχολείο του.

Ακόμα πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι το υλικό αφορά συμμαθήτριά του με την οποία διατηρούσε σχέση.

Μετά από Εισαγγελική παραγγελία, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση,  που διερευνά την υπόθεση.

Το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε την 8η Μαρτίου 2023 και η παραγγελία δόθηκε δύο μέρες μετά από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, που φέρεται να ενημερώθηκε αρμοδίως από το σχολείο.
Ένας μαθητής γυμνασίου, ηλικίας 13 ετών, φέρεται να είχε σχέση με μια συμμαθήτρια και συνομήλική του και να έχει καταγράψει στο κινητό του τηλέφωνο προσωπικές τους στιγμές, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σε μαθητές του ίδιου σχολείου, καθώς και καθηγητές. Στην υπόθεση φέρεται να έχει εμπλοκή και μια ακόμη μαθήτρια.
Η ανήλικη ενημέρωσε τους γονείς της κι εκείνοι την διεύθυνση του σχολείου, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση της Εισαγγελίας και να έχει κινηθεί η διαδικασία κατάσχεσης κινητών τηλεφώνων και ελέγχου αυτών από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Έχει διοριστεί παιδοψυχίατρος-πραγματογνώμονας για τις καταθέσεις ανηλίκων, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας θα καταθέσουν και καθηγητές.
Ήδη, ο ένας εκ των φερόμενων ως εμπλεκόμενων μαθητών, κλήθηκε χθες στην Ασφάλεια και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να κληθεί εκ νέου για εξηγήσεις.

Πηγή: dimokratiki.gr