Τα δυστυχήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα στα Τέμπη

Στα Τέμπη, εκτός από την χθεσινοβραδινή σιδηροδρομική τραγωδία, έγιναν στο παρελθόν δύο ακόμα δυστυχήματα που είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο - Και στις 3 περιπτώσεις τα θύματα ήταν κυρίως νεαρά παιδιά

Η χθεσινοβραδινή σύγκρουση των δύο τρένων χθες τη νύχτα στα Τέμπημε τουλάχισον 36 νεκρούς μέχρι αυτή την ώρα -  είναι η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία και μία από τις μεγαλύτερες γενικά στην Ελλάδα. 

Αυτό που είναι ανατριχιαστικό είναι το σημείο που έγινε, στα Τέμπη, στην κοιλάδα που έγιναν στο παρελθόν δύο ακόμα δυστυχήματα που είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο. 
Επίσης, και στις 3 περιπτώσεις τα θύματα ήταν κυρίως νεαρά παιδιά. 

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ το 1999

«Το δυστύχημα έγινε στο σημείο του Ευαγγελισμού, λίγο πιο κάτω από εκεί που σκοτώθηκαν τα παιδιά του ΠΑΟΚ» ανέφερε ο αντιδήμαρχος του δήμου Τεμπών Γιώργος Ντόντος,

Στις 4 Οκτωβρίου 1999,  περίπου δυο χιλιόμετρα πριν από τα Τέμπη, στις 4:30 τα ξημερώματα, έξι νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ έχασαν τη ζωή τους επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη,  μετά την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. 

Η τραγωδία συνέβη, όταν το λεωφορείο του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κορδελιού συγκρούστηκε με φορτηγό που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα.

Η τραγωδία με τους μαθητές από το Μακρυχώρι το 2003

Το απόγευμα της Κυριακής 13 Απριλίου 2003, 21 μαθητές της Α’ Λυκείου βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ ακόμη 9 τραυματίστηκαν σοβαρά, σε ένα φρικιαστικό τροχαίο. 
Οι μαθητές από το Μακρυχώρι Ημαθίας επέστρεφαν σπίτι τους  από εκδρομή στην Αθήνα.

 Ο οδηγός ενός φορτηγού που μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα Έβρου στην Αθήνα, έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο των μαθητών.

Το δυστύχημα συνέβη στο 388ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Λάρισας- Θεσσαλονίκης, ενώ στο σημείο της τραγωδίας στήθηκε μνημείο με τα ονόματα και τις φωτογραφίες των 21 νεκρών μαθητών. 

Πηγή: skai.gr