Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αρκετοί οι εγκλωβισμένοι σε τουλάχιστον έξι με επτά βαγόνια 

Κάποιοι δεν έχουν επικοινωνία με τους διασώστες -  “Μοιάζουν σαν φυσαρμόνικα τα μπροστινά βαγόνια” έλεγαν χαρακτηριστικά πυροσβέστες- Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της πολύνεκρης τραγωδίας 

Αρκετοί είναι οι εγκλωβισμένοι σε τουλάχιστον έξι με επτά βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη. Κάποιοι από τους εγκλωβισμένους δίνουν σημεία ζωής, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έχουν καθόλου επικοινωνία με τους διασώστες. Περισσότερα απεγκλωβιστικά εργαλεία έφθασαν στο σημείο, καθώς και στελέχη της ΕΜΑΚ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη που είναι ειδικευμένοι σε τέτοιου είδους διασώσεις. 

Ο απεγκλωβισμός γίνεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες 17 οχήματα. 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και συνδράμει η ΕΛΑΣ.

Το ένα τρένο έπεσε και σύρθηκε πάνω στο άλλο δήλωναν οι πυροσβέστες στο σημείο. 

Είναι ενδεικτικό ότι τα πρώτα έξι και επτά βαγόνια των δυο τρένων έχουν συνθλιβεί και έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα. “Μοιάζουν σαν φυσαρμόνικα τα μπροστινά βαγόνια” έλεγαν χαρακτηριστικά πυροσβέστες. 

Στα νοσοκομεία Λάρισας νοσηλεύονται 60 τραυματίες εκ των οποίων 25 σοβαρά... Επίσης προσήλθαν με ΙΧ μέσα ελαφρά τραυματίες πέντε άτομα στο ΓΝ Κατερίνης, πέντε στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης και 10 στο ΑΧΕΠΑ. 

Η είδηση της πολύνεκρης τραγωδίας κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου μέσα από μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως το BBC και το SkyNews.

Τέμπη

Τέμπη

Πηγή: skai.gr