Αγοραστός στον Σκάι: Τα τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή, έγινε μετωπική σύγκρουση με μεγάλη ταχύτητα

Την εικόνα της καταστροφής περιέγραψε στον Σκάι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

«Το βαγόνι ένα και δύο δεν υπάρχουν, το τρίτο έχει εκτροχιαστεί..»: Την τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη περιέγραψε στον Σκάι, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Όπως είπε, πρόκειται για μετωπική σύγκρουση που έγινε με μεγάλη ταχύτητα. Τα βαγόνια ένα και δύο είναι άμορφες μάζες και βρίσκονται κάτω από το βαγόνι- εστιατόριο. Εχει φτάσει γερανός στο σημείο, είπε και πρόσθεσε ότι οι μηχανοδηγοί δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

Όπως είπε, οι πυροσβέστες έχουν μπει πλέον σε όλα τα βαγόνια και εκτίμησε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγάλος. Όπως είπε, τα δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας στα νοσοκομεία έχουν διακομισθεί 46 τραυματίες, ενώ 250 άνθρωποι έχουν μετακινηθεί προς τη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία. Δύο εκ των τραυματιών στη Λάρισα βρίσκονται στην εντατική. Στην πλειονότητά τους οι τραυματίες είναι νέοι άνθρωποι, κυρίως φοιτητές, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και παιδιά.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στα βαγόνια παραμένουν εγκλωβισμένοι επιβάτες και οι πυροσβέστες επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό, ενώ μεταφέρεται διαρκώς εξοπλισμός απεγκλωβισμού.

Πηγή: skai.gr