Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων - Μαίνεται η πυρκαγιά στον Άγιο Χαράλαμπο (Βίντεο)

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ξεκινάει από σήμερα και θα έχει ισχύ έξι μήνες - Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για τον οικισμό Άγιο Χαράλαμπο

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες στο Λουτράκι και ξεκίνησε από την περιοχή της Καλλιθέας. 

Λουτρακι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων από σήμερα, Τρίτη και για έξι μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πυρκαγιά.

Την κήρυξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα της δημοτικής αρχής, για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις χθες, Δευτέρα στις Δημοτικές Κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.

Λουτρακι

Η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, ήτοι έως και 17 Ιανουαρίου 2024.

Μαίνεται η πυρκαγιά στον Άγιο Χαράλαμπο 

Την ίδια στιγμή μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για τον οικισμό Άγιο Χαράλαμπο. Οι φλόγες μπήκαν νωρίτερα στον οικισμό και έφτασαν στις αυλές καίγοντας σπίτια και οχήματα. 

Λουτρακι

Παράλληλα, όπως ανέφερε νωρίτερα στο ραδιόφωνο στου ΣΚΑΪ, ο αντιπεριφεριάρχης Κορινθίας, η πυρκαγιά πλησιάζει και τον οικισμό Πανόραμα το οποίο βρίσκεται δίπλα από την εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου. Όπως είπε, οι πυροσβέστες προσπαθούν να απομακρύνουν τις φλόγες από την εθνική ή να της αλλάξουν κατεύθυνση καθώς πλησιάζει τα διόδια και την Motor Oil.

Λουτρακι

Πηγή: skai.gr