Πύρινη κόλαση στο Λουτράκι: Μέσα στον οικισμό Άγιος Χαράλαμπος οι φλόγες - Κατευθύνονται προς την εθνική (Βίντεο, Φωτογραφίες)

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη, καθώς οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς φορά - Μπήκαν οι φλόγες στον οικισμό Άγιος Χαράλαμπος ενώ πλησιάζουν και τον οικισμό Πανόραμα

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στο Λουτράκι όπου η φωτιά έχει αναζωπυρωθεί.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ η φωτιά έχει πλέον μπει στον οικισμό Άγιος Χαράλαμπος και απειλεί σπίτια παρά το γεγονός πως νωρίτερα είχε απομακρυνθεί η φωτιά, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο  δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης στον ΣΚΑΪ 100,3.

Λουτρακι

Παράλληλα, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο στου ΣΚΑΪ, ο αντιπεριφεριάρχης Κορινθίας, η πυρκαγιά πλησιάζει και τον οικισμό Πανόραμα το οποίο βρίσκεται δίπλα από την εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου. Όπως είπε, οι πυροσβέστες προσπαθούν να απομακρύνουν τις φλόγες από την εθνική ή να της αλλάξουν κατεύθυνση καθώς πλησιάζει τα διόδια και την Motor Oil.

Οι κατοικοι έχουν εκκενώσει τον οικισμό.

Πληγέντες από την φωτιά φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία

Πρωτοβουλία για την φιλοξενία πληγέντων από την φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας Λουτρακίου έχει λάβει ο δήμος, σε συνεργασία με την ένωση ξενοδόχων Κορινθίας και τους ξενοδόχους.

Λουτρακι

Σύμφωνα με το δήμο Λουτρακίου, «ήδη, έχουν φιλοξενηθεί στα ξενοδοχεία του δήμου μας πάνω από 150 άτομα και συνεχίζουμε να δεχόμαστε κλήσεις συμπολιτών μας, που αναζητούν κατάλυμα για διαμονή και τους οποίους προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο».

Πηγή: skai.gr