«Κόκκινο πανί» στον Κορυδαλλό η Ρούλα Πισπιρίγκου

Βρισιές, αποδοκιμασίες και κατάρες ακούστηκαν μόλις έφτασε στις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την απόφαση για προφυλάκισή της 33χρονης που κατηγορείται για τη δολοφονία της ανήλικης κόρης της Τζωρτζίνας, ενώ ερευνάται και τυχόν εμπλοκή της στο θάνατο των δυο μικρότερων παιδιών της.

«Ψόφα», «βρωμιάρα» αλλά και πολύ πιο υβριστικές φράσεις ακούστηκαν από τα περίπου 20 με 25 άτομα που βρίσκονταν έξω από τις φυλακές.

Την Πισπιρίγκου, συνόδευαν τρεις αστυνομικοί ασφαλείας. Φορούσε χειροπέδες και κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου της με τη μεγάλη κουκούλα που φορούσε και τις προηγούμενες ημέρες κατά την είσοδό της στα δικαστήρια.

Βάσει πρωτοκόλλου τις πρώτες 48 ώρες της στη φυλακή θα βρίσκεται σε απομόνωση λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Μετά θα κρατείται σε ειδικό κελί, θα προαυλίζεται μόνη της και δεν θα έχει καμία επαφή με άλλες συγκρατούμενές της, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα δεχθεί επίθεση.

Λέων σε ΣΚΑΪ: Υπάρχουν πολλά στοιχεία που «δείχνουν» ασφυκτικό θάνατο για την Μαλένα και την Ίριδα

Για ύπαρξη πληθώρας στοιχείων που αποδεικνύουν πως ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη προήλθε από ασφυξία, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».

«Μιλάμε προφανώς για εγκληματική ενέργεια» τόνισε ο κ. Λέων καθώς εξήγησε πως έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και οι γενετικοί παράγοντες για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Ωστόσο στην περίπτωση των δυο κοριτσιών δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι χορηγήθηκε κάποια ουσία όπως στην Τζωρτζίνα: «Στο πρώτο παιδί (στην μικρή Μαλένα) είχαν γίνει οι τοξικολογικές εξετάσεις με την ίδια μεθοδολογία όπως στην Τζωρτζίνα και ήταν καθαρές», δήλωσε ο κ. Λέων

Μετά κι από όλες τις πληροφορίες που έχουν εκτιμηθεί, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας είπε πως όλα οδηγούν σε εξωγενή παράγοντα ο οποίος είναι ο ασφυκτικός θάνατος.

«Για την Ίριδα, υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία όπως το πανάκι με το αίμα όπως και τραύματα εντός της στοματικής κοιλότητας», τόνισε ο ίδιος.

Σχετικά με την Μαλένα, το πρώτο κοριτσάκι που έχασε την ζωή του το 2019, ο κ. Λέων αποκάλυψε πως υπάρχουν κάποια τραύματα που έχουν καταγραφεί και είναι οι εκδορές που πιθανώς να δημιουργήθηκαν πάνω στην αντίσταση του παιδιού.

Θάνατος σπιτονοικοκυράς Πισπιρίγκου: Τι θα κρίνει αν θα δοθεί εντολή εκταφής

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι οφείλεται στον καρκίνο από τον οποίο έπασχε και όχι σε εγκληματική ενέργεια.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν στα χέρια τους, τους ιατρικούς φακέλους που εστάλησαν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στο οποίο εισήχθη με πυρετό η σπιτονοικοκυρά της 33χρονης και κατέληξε τρεις ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Πάτρα, Χρήστου Στρατουλάκου, ανά πάσα στιγμή μπορεί να διαταχθεί και εκταφή της σπιτονοικοκυράς εάν οι αστυνομικοί εντοπίσουν κάποιο ύποπτο στοιχείο και το κρίνουν απαραίτητο.

Πηγή: skai.gr