Λέων σε ΣΚΑΪ: Υπάρχουν πολλά στοιχεία που «δείχνουν» ασφυκτικό θάνατο για την Μαλένα και την Ίριδα

Για ύπαρξη πληθώρας στοιχείων που αποδεικνύουν πως ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη προήλθε από ασφυξία, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».

«Μιλάμε προφανώς για εγκληματική ενέργεια» τόνισε ο κ. Λέων καθώς εξήγησε πως έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και οι γενετικοί παράγοντες για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Ωστόσο στην περίπτωση των δυο κοριτσιών δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι χορηγήθηκε κάποια ουσία όπως στην Τζωρτζίνα: «Στο πρώτο παιδί (στην μικρή Μαλένα) είχαν γίνει οι τοξικολογικές εξετάσεις με την ίδια μεθοδολογία όπως στην Τζωρτζίνα και ήταν καθαρές», δήλωσε ο κ. Λέων

Μετά κι από όλες τις πληροφορίες που έχουν εκτιμηθεί, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας είπε πως όλα οδηγούν σε εξωγενή παράγοντα ο οποίος είναι ο ασφυκτικός θάνατος.

«Για την Ίριδα, υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία όπως το πανάκι με το αίμα όπως και τραύματα εντός της στοματικής κοιλότητας», τόνισε ο ίδιος.

Σχετικά με την Μαλένα, το πρώτο κοριτσάκι που έχασε την ζωή του το 2019, ο κ. Λέων αποκάλυψε πως υπάρχουν κάποια τραύματα που έχουν καταγραφεί και είναι οι εκδορές που πιθανώς να δημιουργήθηκαν πάνω στην αντίσταση του παιδιού.

Αρνήθηκε τα πάντα για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας κατά την απολογία της η Πισπιρίγκου

Αρνούμενη κατηγορηματικά τις κατηγορίες που τη βαρύνουν και έχουν προκαλέσει σάλο, εμφανίστηκε χθες Δευτέρα στη μαραθώνια απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Αμέσως μετά οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, ενώ σήμερα θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, σε ειδική πτέρυγα, για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφοριες του ΣΚΑΪ από τη δικογραφία, το οξυμετρο με το οποίο ήταν συνδεδεμένο το παιδί, προκειμένου να ελέγχουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό το οξυγόνο του, δεν χτύπησε, καθώς ήταν απενεργοποιημένο, από το διακόπτη στο "off".

Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη, μέσα σε θάλαμο του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στις 29 Ιανουαρίου του 2022. ξέσπασε σε κλάματα, όταν ενημερώθηκε για τη προφυλάκισή της, καθώς δεν αποδέχθηκε καμία κατηγορία ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας. Δήλωσε δε ότι «επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου». Η 33χρονη «έδειξε» ως υπαίτιους για τη χορήγηση κεταμίνης στην κόρη της τους θεράποντες γιατρούς του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν. 

Σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο αποσαφήνισε πως «σχετικά με αναφορές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο 24ωρο ότι κατά την νοσηλεία της ασθενούς Γεωργίας Δασκαλάκη στο Νοσοκομείο μας, έλαβε, από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό μας προσωπικό, την φαρμακευτική ουσία «Κεταμίνη», βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος», καταρρίπτοντας την επιχειρηματολογία της υπεράσπισης.

Πηγή: skai.gr