Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στα Κάτω Πατήσια - Νεκρός ο δράστης μετά από καταδίωξη - 2 αστυνομικοί τραυματίες

Δύο άτομα τραυματίστηκαν από τον διαπληκτισμό που είχε ο ένας εξ αυτών με τον δράστη στα Κάτω Πατήσια, ενώ στη συνέχεια στους Αγίους Αναργύρους τραυματίστηκε σοβαρά ο δράστης, καθώς και δύο αστυνομικοί.

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Ένα σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στα Κάτω Πατήσια, όταν ένοπλος πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά έναν άνδρα στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου. Ο τραυματίας από τον πυροβολισμό μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Παμμακάριστος, όπως επίσης και ο δεύτερος που τραυματίστηκε ελαφρά από διερχόμενο όχημα. Όλα φαίνονται πως ξεκίνησαν μετα από διαπληκτισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr, ο δράστης πυροβόλησε κατά άλλου οδηγού, ο οποίος φέρεται να ήταν παρκαρισμένος, τραυματίζοντάς τον. Ο συνοδηγός του τραυματία, πάνω στον πανικό του που άκουσε τους πυροβολισμούς και είδε τον οδηγό να έχει δεχτεί σφαίρες βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει για να γλιτώσει. Τότε ένα διερχόμενο όχημα τον χτύπησε ελαφρά.

Ο δράστης διέφυγε με αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια οι αστυνομικοί που τον αναζητούσαν βρήκαν το όχημα έξω από βενζινάδικο στην οδό Λεωφ. Αγ. Αναργύρων 124. Προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον δράστη και τότε ξεκίνησε η καταδίωξη. Κατά την καταδίωξη έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία ο δράστης τραυματίστηκε σοβαρά, καθώς επίσης και οι δύο αστυνομικοί, ο ένας στο πόδι και ο άλλος στον θώρακα.

Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401.

Σε ανάρτησή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρει πως δυο αστυνομικοί αντιμετώπισαν στα Πατήσια κακοποιούς που αντάλλασσαν πυροβολισμούς και ο ένας κακοποιός νεκρός.

«Έσωσαν με αυτοθυσία τους πολίτες, τραυματίστηκαν και οι δυο, ευτυχώς ελαφρά.Είμαστε στο 401 μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και ενημερωθήκαμε από τους γιατρούς. Όλα θα πάνε καλά», σημειώνει χαρακτηριστικά. 
 

Πηγή: skai.gr