«Παράθυρο» αισιοδοξίας για την επιστροφή των Ελλήνων ναυτικών με τη ρυμούλκηση του τάνκερ Lana

Τάνκερ Lana

Εφόσον γίνει η μετάγγιση των 60.000 τόνων του ιρανικού πετρελαίου ικανοποιείται ένα από τα βασικά αιτήματα του Ιράν προκειμένου να απελευθερωθούν οι 10 Έλληνες ναυτικοί και ο ένας Κύπριος ναυτικός.

«Παράθυρο» αισιοδοξίας για την επιστροφή των Ελλήνων ναυτικών, που παραμένουν κρατούμενοι στην Τεχεράνη, ανοίγει η ρυμούλκηση του τάνκερ Lana, που βρίσκεται σε εξέλιξη, από την Κάρυστο, στο Λιμάνι του Πειραιά.

Το τάνκερ παρέμεινε με μηχανική βλάβη από τα μέσα Απριλίου στα ανοιχτά της Καρύστου. Στο πλοίο, έχει δοθεί ελευθεροπλοΐα αλλά δεν μπορούσε να αναχωρήσει λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ αναμένεται να επιστραφεί ένα μέρος του φορτίου πετρελαίου που είχε αρχικά δεσμευτεί, μετά από αίτημα των αμερικανικών αρχών.

Εφόσον γίνει η μετάγγιση των 60.000 τόνων του ιρανικού πετρελαίου ικανοποιείται ένα από τα βασικά αιτήματα του Ιράν προκειμένου να απελευθερωθούν οι 10 Έλληνες ναυτικοί και ο ένας Κύπριος ναυτικός, μέλη του πληρώματος των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων που είχαν κάνει πειρατεία οι Φρουροί της Επανάστασης.

Πηγή: skai.gr