Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας-ΣΚΑΪ: Νέο μεγάλο μέτωπο στην Γορτυνία- Πάνω από 10 χιλιόμετρα η έκτασή του

Ένα νέο μεγάλο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε σε δασική περιοχή στη Γορτυνία, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρό των έργων κατάσβεσης  της πυροσβεστικής.

Οι ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, που δίνουν μάχη στην περιοχή ώστε να μην επεκταθούν και απειλήσουν κατοικημένες περιοχές oι αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην Γορτυνία, ειπιχειρούν συγκεκριμένα γύρω από τις περιοχές, Φαναράκι, Καλλιάνι και Καστράκι.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, «έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, αναμένεται να φθάσουν μέχρι τα 5 μποφόρ, και αυτό δεν είναι καλό».

Παράλληλα, μηχανήματα έργου έχουν δημιουργήσει και συνεχίζουν να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, προκειμένου να μην πλησιάσει η φωτιά στο όρος Μαίναλο.

Ο Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ότι τα πράγματα είναι σοβαρά διότι γίνεται λόγος για ένα πολύ μεγάλο μέτωπο με πολλές εστίες.

«Το μέτωπο είναι πάνω από δέκα χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα πυκνό δάσος. Υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια στα όρια του μετώπου και οικοισμοί οι οποίοι έχουν εκκενωθεί . Η προσπάθεια γίνεται για να μηδενίσουμε τις απώλειες ανθρώπινων ζωών και να περιορίσουμε τις καταστροφές των περιουσιών. Εκτιμώ ότι αν και υπάρχουν άνεμοι θα περιοριστεί το μέτωπο.», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Η κινητοποίηση των επίγειων και των εναέριων δυνάμεων της πυροσβεστικής είναι άμεση,με ελικόπτερα τύπου Έρικσον να βρίσκονται στο σημείο.

Μάλιστα οι ισχυροί άνεμοι πνέεουν στη περιοχή , αλλάζουν συνεχώς φορά και δυσχαιρένουν το έργο των πυροσβεστών.

Πηγή: skai.gr