«Πρεμιέρα» των δασοκομάντος στην φωτιά στον Κάλαμο- Υπό μερικό έλεγχο το πύρινο μέτωπο

Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης στον Κάλαμο. (φωτογραφία από τη σελίδα Πυρκαγιά Ενημέρωση).

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση σε οικοπεδικούς χώρους στη θέση Αγκώνα, κοντά σε κατοικημένη περιοχή και πλέον βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 13 οχήματα 2 ομάδες πεζοπόρων της Ε.ΜΟ.ΔΕ. εκ των οποίων η μια αερομεταφερόμενη, δύο ελικόπτερα και συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις κατάσβεσης στην περιοχή Αγκώνα Κάλαμου, όπου έχουν μεταβεί εκτός των άλλων και δύο ομάδες δασοκομάντος (Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων), καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε οικοπεδικούς χώρους με ξερά χόρτα, είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με την Πυροσβεστική πνέουν άνεμοι 3-5 μποφόρ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι φλόγες είναι στην άκρη του οικισμού, όπου υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κίνδυνος για κάποια από αυτές.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 46 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο ομάδες δασοκομάντος, (11 άτομα), εκ των οποίων η μία είναι αερομεταφερόμενη και μεταφέρθηκε στο σημείο με ελικόπτερο, ενώ η δεύτερη είναι πεζοπόρο τμήμα.

Από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη επιχείρηση των δασοκομάντος, οι οποίοι ολοκλήρωσαν προχτές την εκπαίδευση τους.

Λόγω της πυρκαγιάς στον Κάλαμο έχουν ληφθεί μέτρα για λόγους ασφαλείας και από την Τροχαία, η οποία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην συμβολή των οδών Αυγής και Θάσου και Περιφερειακής Αγκώνα και Θάσου προς Χιλιοπόταμο.

Πηγή: skai.gr