Σε ύφεση η φωτιά στη Σαμοθράκη

Σαμοθράκη

Επιχειρούν από αέρος δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Σε ύφεση είναι πλέον η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Πηγές Γριάς Βάθρας Πρίνος Σαμοθράκης. 

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανόμενων και 11 πυροσβεστών που μετέβηκαν ακτοπλοϊκώς από Αλεξανδρούπολη καθώς και τέσσερα (4) οχήματα ενώ υπάρχει συνδρομή από πεζοπόρο τμήμα του Ελληνικού Στρατού που αποτελείται από 10 στελέχη καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα και συγκεκριμένα 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα νωρίτερα πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος είπε ότι διαπιστώθηκε μια εστία, η οποία εκτεινοταν στα περίπου 200 μέτρα, μέσα στο καταπράσινο δάσος. Μάχη έδιναν οι εναέριες δυνάμεις γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση στο σημείο. «Ευελπιστούμε μέχρι το απόγευμα να την περιορίσουμε. Γίνονται συνεχείς προσπάθειες.»

 

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Αχαΐα

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι αυτή την στιγμή συμφώνα με την Πυροσβεστική η φωτιά που ξέσπασε λίγο τα ξημερώματα σε δασική έκταση με πεύκα και πουρνάρια σε δύσβατη περιοχή στο Κυπαρίσσι του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας

Επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα ενώ το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ. Δεν απειλούνται κατοικίες.

Σε ποιες περιοχές υπάρχει σήμερα μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς - κατηγορίας 4 - προβλέπεται για σήμερα, σε Θάσο, Έβρο, Σαμοθράκη, Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία, Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο.

Πηγή: skai.gr