Ρεπορτάζ ΣΚΑΪ: Η εμφάνιση και οι καταδρομές των ακροδεξιών θυλάκων στη Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό ήταν το ρεποτάζ του ΣΚΑΪ  για την δράση των ακροδεξιών οργανώσεων-παρακλάδια της Χρυσής Αυγής, μετά από επιθέσεις κατά μελών του ΚΚΕ και του κινήματος κατα του φασισμού και του ρατσισμού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη ενός 30χρονου άνδρα-μέλος της Χρυσής Αυγής- και παλιό γνώριμο- για επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο το απόγευμα της Κυριακής.

Ο 30χρονος επιτέθηκε με χτυπήματα κατά διαδηλωτών της ΚΕΕΡΦΑ , ενώ ομολόγησε τη συμμετοχή του στα επεισόδια όταν η αστυνομία τον συνέλαβε τα ξημερώματα στα Άνω Λιόσια.

Ο νεαρός άνδρας φέρεται να ανήκει στην ακροδεξιά οργάνωση «Propatria» ένα από τα πολλά παρακλάδια της Χρυσής Αυγής, που τις τελευταίες εβδομάδες κλιμακώνουν τη δράση τους με καταδρομικές επιθέσειςόπως χθες το μεσημέρι της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Μία ομάδα περίπου 15 ακροδεξιών χτύπησαν με αλυσίδες, ρόπαλα και taser μέλη της ΚΝΕ, τραυματίζοντας 3 ανθρώπους.

«Επιτέθηκαν με αλυσίδες, με οπλισμό, με taser, δηλαδή αυτά τα έχουν εγκληματίες, τα έχουν οι φασίστες που τόσες μέρες κυκλοφορούν στη γειτονιά μας ανενόχλητοι», καταγγέλει κάτοικος στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αποκαλύπτεται μέσα από το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι ακροδεξιές ομάδες οργανώνονται αργά αλλά σταθερά, για να βγουν ξανά στην επιφάνεια ενώ κατάφεραν μέσα από το αντιεμβολιαστικό κίνημα να προσηλυτίσουν αρκετούς νέους.

«Εδώ και περίπου μία εβδομάδα γινόμαστε μάρτυρες μιας οργανωμένης θα έλεγα, επίθεσης από φασιστικές, ακροδεξιές νεοναζιστικές ομάδες, που στηρίζονται από τη Χρυσή Αυγή, από διάφορα παρακλάδια αυτής της εγκληματικής οργάνωσης», επισημαίνει ο  Πρόεδρος Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής  Μακεδονίας Θανάσης Κοκονάς.

Ενώ από την πλευρά του ο Συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος υπογραμμίζει ότι όλα αυτά είναι ένα πολύ ανησυχητικό φαινόμενο για τη Δημοκρατία προσθέτοντας ότι «Οι ακροδεξιοί θύλακες δεν νομίζω ότι εξαφανίστηκαν τελείως .Η πολιτική τους έκφραση, η ΧΑ βγήκε εκτός νόμου και εκτός κοινοβουλίου»

Επιδοκιμασία των επεισοδίων στη Σταυρούπολη από το φάσμα της ακροδεξιάς

Τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούποληε έσπευσαν να επιδοκιμάσουν στο διαδίκτυο όλες οι ακροδεξιές οργανώσεις, ακόμα και ο καταδικασμένος για διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Ηλίας Κασιδιάρης, παρ' όλο που είναι στη φυλακή, ανέβασε σχετικό μήνυμα στο διαδίκτυο δηλώνοντας πως «Οι Έλληνες μαθητές που έκαναν το μάθημά τους, και φυσικά για το σύστημα είναι πολύ λογικό και νόμιμο, να στήνεται απ' έξω από το σχολείο ολόκληρη πολιορκία»
 

Πηγή: skai.gr