Πρώην παιδί της Κιβωτού στον ΣΚΑΪ: Ο αδερφός μου είναι ακόμα στην απομόνωση, ανησυχώ

Η Ευγενία, ένα κορίτσι που έζησε για ένα διάστημα στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, μίλησε στην Φαίη Σκορδά και στο «Πρωινό μας» για τις συνθήκες που ζούσε και τις καταστάσεις που βίωσε ως φιλοξενούμενη της δομής. 

Η 22χρονη Ευγενία, ένα κορίτσι που ήταν έζησε για ένα διάστημα στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, μίλησε στην Φαίη Σκορδά και στο «Πρωινό μας» για τις συνθήκες που ζούσε και τις καταστάσεις που βίωσε ως φιλοξενούμενη της Κιβωτού. 

Η Ευγενία είπε ότι βγαίνει να μιλήσει γιατί ανησυχεί για τον αδερφό της που μένει ακόμα σε δομή της Κιβωτού. «Είναι ένα δύσκολο παιδί, όπως ήμουν και εγώ, και σίγουρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι στην απομόνωση. Δεν με αφήνουν να έχω επικοινωνία μαζί του» είπε η κοπέλα. 

Η Ευγενία πήγε μαζί με άλλα 4 αδέρφια της (από τα 10 της οικογένειας) με εισαγγελική απόφαση στην Κιβωτό όταν ήταν 9 ετών και το μικρότερο παιδί 3 ετών. Στην αρχή ήταν όλα τα αδέρφια μαζί σε δομή και στη συνέχεια χωρίστηκαν και στάλθηκαν σε διαφορετικές δομές, σε όλη την Ελλάδα. 

Η Ευγενία στάλθηκε στη δομή της Χίου όταν οι υπεύθυνοι ανακάλυψαν ότι είχε σχέση με ένα άλλο αγόρι της δομής και έμεινε έγκυος στα 17 της και έκανε άμβλωση με εισαγγελική απόφαση. Για τρία χρόνια ήταν σε καθεστώς απομόνωσης, δεν είχε καμία επαφή και επικοινωνία με τα αδέρφια της. 

Η Ευγενία είχε μιλήσει παλιότερα σε εισαγγελέα στη Χίο για το τι συμβαίνει μέσα στη δομή αλλά δεν άλλαξε τίποτα. 

Διαβάστε ακόμα: Έγγραφο ντοκουμέντο: Ήξεραν από τον Αύγουστο για τα περιστατικά βίας στη δομή της Κιβωτού στον Βόλο

«Μας κλείδωναν στην τουαλέτα μέχρι να πούμε συγνώμη , εγώ έμεινα σε τουαλέτα κλειδωμένη από το απόγευμα μέχρι τις 3 τα ξημερώματα» είπε χαρακτηριστικά.

«Υπήρχαν καλοί άνθρωποι στις δομές και είτε τους διώχνανε είτε έφευγαν από μόνοι τους γιατί δεν άντεχαν να βλέπουν τι  συμβαίνει» είπε η Ευγενία. 

Όταν ενηλικιώθηκε, την ημέρα των γενεθλίων της, έφυγε από τη δομή, χωρίς να έχει τίποτα στον έξω κόσμο. 
 

Πηγή: skai.gr