Παλαιόχωρα: Υποχρεωτική εκκένωση του αλιευτικού που μετέφερε 500 μετανάστες

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το πλοίο κινδύνευε να βουλιάξει. Οι μετανάστες πείστηκαν να μεταφερθούν σε άλλο σκάφος και να αποβιβαστούν στο λιμάνι

Σε υποχρεωτική εκκένωση του αλιευτικού σκάφους που μετέφερε 500 μετανάστες που έδεσε χθες στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, προχώρησαν οι αρχές.

Η επιχείρηση μεταφοράς ολοκληρώθηκε τη νύχτα στο λιμάνι Τηγάνι της Παλαιόχωρας, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο επιβατηγό πλοίο Σαμαριά.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετανάστες παρέμεναν στο αλιευτικό σκάφος στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, αρνούμενοι να κατέβουν από το πλοίο και ζητώντας από τις Ελληνικές αρχές την επιδιόρθωση της βλάβης στο αλιευτικό, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ιταλία, που ήταν και ο προορισμός τους. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, προκειμένου να ασκήσουν μεγαλύτερες πιέσεις δεν επέτρεπαν σε περίπου 40 γυναίκες και παιδιά να αποβιβαστούν από το πλοίο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Τμήματος Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Στέλιο Καλαϊτζάκη μετά από διαπραγματεύσεις με τους άνδρες του Λιμενικού και της αστυνομίας και με την κακοκαιρία να «χτυπά» την περιοχή, οι μετανάστες πείστηκαν να κατέβουν από το πλοίο.

Στον προβλήτα της Παλαιόχωρας βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και άνδρες του Λιμενικού.

Ένας από τους μετανάστες μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Τέλος, στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε εσπευσμένα χθες το βράδυ από το νοσοκομείο Χανίων, ο 15χρονος μετανάστης που πάσχει από ζακχαρώδη διαβήτη, λόγω υποτροπής της νόσου.

Σε εξέλιξη είναι οι διαπραγμεύσεις των μεταναστών με τις αρχές, αφού αρνούνται να αποχωρήσουν από το λιμάνι.

Θέλουν μόλις πέσει ο καιρός να ξαναμπούν στο πλοίο και να επισκευαστεί η βλάβη στο πηδάλιο, για να αναχωρήσουν για Ιταλία.

Οι αρχές κάνουν προσπάθειες ασφάλισης του παλαιού σκάφους στον προβλήτα του λιμανιού, λόγω των ισχυρών ανέμων που πλέουν στην περιοχή.

Πηγή: creta24.gr