Προαναγγελία Τσιάρα για αυστηροποίηση ποινών για παιδεραστές και διακινητές

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Την άμεση κατάθεση τροπολογιών για την περαιτέρω αυστηροποίηση του  υφιστάμενου πλαισίου ποινών για τους παιδεραστές και όσους διακινούν παράνομα ανθρώπους, προανήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ανταποκρινόμενος στα αιτημάτων βουλευτών της ΝΔ και της αντιπολίτευσης.

Οι εν λόγω τροπολογίες θα κατατεθούν στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, το οποίο ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα.

Το ζήτημα αυστηροποίησης των ποινών είχε θέσει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος από την πρώτη στιγμή συζήτησης του νομοσχεδίου. Το ίδιο ζήτησε και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης ζητώντας αυστηρότερη μεταχείριση για την παράνομη διακίνηση ανθρώπων, ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ και εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή, ο οποίος ανέλυσε τις ισόβιες συνέπειες που έχει για ένα παιδί ο βιασμός του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως είναι καλύτερα να το σκοτώσεις παρά να το βιάσεις.

«Είναι αμαρτία αυτό που λέω για όποιον πιστεύει στον Θεό. Όμως ένα παιδί  καλύτερα να το σκοτώσεις παρά να το βιάσεις. Αν το σκοτώσεις πεθαίνει άπαξ. Αν το βιάσεις πεθαίνει κάθε μέρα», τόνισε ο κ. Τσιγκρής, επισημαίνοντας ότι η πρόβλεψη για κάθειρξη από 5 έως 15 έτη για τους βιαστές ανηλίκων δεν είναι αρκετή και προτείνοντας ως καταλληλότερο σύστημα ποινών το κυπριακό μοντέλο, που προβλέπει ισόβια κάθειρξη των δραστών.

«Παρότι είναι ήδη αυστηρό το πλαίσιο και για όσους λειτουργούν στη λογική των παιδεραστών και για τους διακινητές ανθρώπων, για λόγους που άπτονται μιας ιδιαιτερότητας όλη αυτή την περίοδο, θα φέρουμε τροπολογίες και για τα δύο ζητήματα, οι οποίες θα αυστηροποιούν το πλαίσιο, σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να επιφέρει αλλαγές.

Πηγή: skai.gr