Πώς συνέβη το δυστύχημα με το ελληνικό λεωφορείο στο Βουκουρέστι - Τι ερευνούν οι ρουμανικές αρχές

Δύο οδηγοί στο λεωφορείο - Το μεγάλο όχημα παρέσυρε τον περιοριστή ύψους, με αποτέλεσμα το βαρύ αντικείμενο να συνθλίψει την οροφή του λεωφορείου - Ένας άνδρας νεκρός και 24 τραυματίες

Τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος με το ελληνικό λεωφορείο στο Βουκουρέστι ερευνούν οι ρουμανικές αρχές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και πολλοί ακόμα επιβάτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε πέντε νοσοκομεία, όπως ανέφερε το ρουμανικό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο λεωφορείο υπήρχαν δύο οδηγοί, οι οποίοι μοιράζονταν τη διαδρομή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει περίπτωση να προκλήθηκε σύγχυση λόγω του συστήματος GPS και να ακολούθησαν λάθος διαδρομή, επιλέγοντας δρόμο από τον οποίο δεν παιρνούν λεωφορεία.

Αποτέλεσμα ήταν το ελληνικό λεωφορείο να παρασύρει τον περιοριστή ύψους που ήταν τοποθετημένος στον δρόμο και το βαρύ αντικείμενο να συνθλίψει την οροφή του οχήματος και μαζί τους επιβάτες που κάθονταν στα συγκεκριμένα σημεία.

«Κλειδί» για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία στη Ρουμανία, είναι η κατάθεση του οδηγού στις αρχές.

Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει χθες Πέμπτη το βράδυ από τη Λάρισα, το Βόλο και τη Θεσσαλονίκη, και είχε προορισμό τη ρουμανική πρωτεύουσα οπού έφτασε τα ξημερώματα.

Βουκουρέστι

Οι 22 τραυματίες διακομίστηκαν σε δύο νοσοκομεία της πόλης, ενώ η κυκλοφορία στο σημείο έχει διακοπεί. Στα νοσοκομεία έσπευσαν άνθρωποι της πρεσβείας. 

Σημειώνεται ότι στο σημείο αυτό έχουν προηγηθεί και άλλα ατυχήματα, μετά τα εγκαίνιά του, το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται ρουμανικά ΜΜΕ, ο οδηγός του πούλμαν πέρασε από αλκοτέστ και τεστ για ναρκωτικές ουσίες, και βγήκε αρνητικός. 

Η πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, είναι σε επαφή με τους συγγενείς των επιβαινόντων και των τραυματιών και δεν υπάρχουν εκκρεμή αιτήματα ενημέρωσης διευκρίνιζαν διπλωματικές πηγές.

Βουκουρέστι

Πηγή: skai.gr